Driver updates: ATI Catalyst 3.9 en Audigy 1 & 2

Voor zowel de RADEON-producten van ATI als de Audigy-geluidskaarten van Creative zijn er nieuwe stuurprogramma’s. En je weet: een gezonde games-PC heeft recente drivers aan boord.

De stuurprogramma’s van ATI komen in de vorm van Catalyst 3.9. Ze lossen een aantal problemen op met bijvoorbeeld Jedi Academy, Morrowind en Blade of Darkness, maar lijken nieuwe problemen met Call of Duty te introduceren. Lees de lijst met verbeteringen en discussies over problemen op Tweakers.net. De stuurprogramma’s vind je hier

De driverupdate voor Audigy 1-kaarten is onduidelijk: hier is namelijk geen changelog voor van te vinden. Het enige wat er over te vinden is, is dat ze gemaakt zijn voor Windows 2000 en XP en niet bedoeld zijn voor Audigy LS-kaarten.

Bij de Audigy 2-update (voor alle versies, dus zowel gewoon als Audigy 2 ZS) zit meer informatie en vooral het grote nieuws dat ze de kaarten doen beschikken over EAX 4.0-functionaliteit. Deze techniek brengt de EAX 4.0 ADVANCED HD Multiple Environment feature met zich mee. De andere fixes en features vind je hier. De drivers zelf zijn bij Creative te vinden.

  1.   
    MartijnL's avatar

    Thanks, ik zat te wachten op de Catalyst.

    Ook maar eens kijken wat er aan de Audigy 2 driver is veranderd.