Microsoft’s Xbox meest winstgevende factor

Microsoft lijkt geen last te hebben van de slechte economie die dezer dagen over de straten en beurzen sluipt. Het gigantische softwarebedrijf van de rijkste man op aard is lekker aan het draaien. Dat blijkt uit het volgende.

Ten opzichten van vorig jaar is er een verkoopstijging van 6%. De XBox deed het helemaal goed, het zorgde namelijk voor 20 procent meer opbrengsten dan vorig jaar in dezelfde periode. Analisten hadden zich dus verkeken op de winsten, zij voorspelde dat Microsoft gelijk of misschien wel minder als het voorgaande jaar zou presteren.

Toch is er een minpunt te vinden rond het financiële nieuws van Microsoft. Doordat de laatste tijd het ene na het andere gaatje wordt gevonden in de Microsoft software, blijven grote deals met concerns nog uit. Enkele hebben wel het vertrouwen in handen van Microsoft gegeven, maar te weinig om het aandeel in op de beurs positief te beïnvloeden.
Microsoft’s software wordt waarschijnlijk ook minder ingeslagen door de continue bezuinigingen van de bedrijven die bijna aan de grond zitten.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren