N-Gage is volgens Nokia een succes

Ondanks negatieve berichten over de verkoop van Nokia’s N-Game (hier en hier) komt de Finse fabrikant van de GSM-console met een veel beter bericht: er zouden in de eerste twee weken van de verkoop al 400.000 van verkocht zijn.

Nokia laat echter niet weten waarop de cijfers gebaseerd zijn. De cijfers uit de eerdere berichtgevingen zijn winkelverkopen, dus N-gages die echt over de toonbank zijn gegaan. Nokia’s cijfers bestaan mogelijk uit het aantal verscheepte apparaten. Aan de andere kant kan het natuurlijk ook zo zijn dat de VS, met slechts 5000 verkochte N-gages, ook echt een slechte markt is en dat er in de rest van de wereld dus echt de 395.000 overige handhelds verkocht zijn. Dit gevoel wordt versterkt door berichten van Nokia dat de N-Gage het vooral Europa en Azië goed doet, al is het verschil toch wel erg groot.

Hoe dan ook, Nokia hoopt voor het einde van 2004 zes tot negen miljoen N-Gages verkocht te hebben. Dat staat wel in schril contrast tot concurrent Nintendo, die voor het april volgend jaar al 20 miljoen GBA’s verkocht verwacht te hebben.

  1.   
    Lasso's avatar

    Mhahahaha. Nokia heeft zeeeeelf dunk! Mhahaha