EA Sports richt zich ook op andere sporten

Op dit moment richt EA Sports zich met titels als NBA Live, Madden, NHL, NCAA Football en MVP Baseball vooral op Amerikaanse sporten. De FIFA-reeks, die in Europa zeer populair is, laat echter zien dat ook andere sporten goed kunnen verkopen.

In een interview met de New Zealand Herald laat mede-oprichter van EA Sports en vice president of marketing and brand inovation Don Transeth weten, dat ze meer internationale inkomsten willen genererenen daarom ook zoeken naar andere sporten. Zo zal binnenkort een rugby-game uitkomen, nog net voor het begin van de Rugby World Cup. Een cricketgame zal daarna snel volgen.

Don Transeth laat zelfs weten dat hij erover nadenkt om een game met sumoworstelen als thema te ontwikkelen, om zo houvast binnen de Japanse markt te krijgen. Wie weet wat er in de toekomst nog aan sporten tot games worden verwerkt. We houden EA Sports in ieder geval in de gaten.

  1.   
    Lasso's avatar

    Sumoworstelen?!! Whooow….ik wist niet dat je zo diep kon zinken…

  2.   
    ekimike86's avatar

    WAANEER GAAN ZE NOU EENS EEN VELDHOCKEY GAME UITBRENGEN!!!!!!!!!??????????

    damn!

  3.   
    Danny Dam Wichers's avatar

    Misschien moet je een mailtje sturen naar EA, nu ze toch bezig zijn met het zoeken naar sporten.

  4.   
    ekimike86's avatar

    ik heb t echt heel vaak voorgesteld. Net als de sims voor de gba ( vette uitgebreide mail ) maare … alleen sims is ingewilligd 🙂

    damn…me want hockey op cube!

  5.   
    Lasso's avatar

    Daar zeg je het goed: Me…

  6.   
    ekimike86's avatar

    say what?