Geforce FX wel sneller dan Ati Radeon 9700?

Iedere gamer droomt er natuurlijk van om games als Doom 3 en Unreal 2 met volle details te kunnen spelen, maar daar heb je toch echt een flinke portemonnee voor nodig. De nieuwste aanslagen op je portemonnee zijn natuurlijk de Ati Radeon 9700 Pro en de Geforce FX. De nieuwste Geforce is nog niet uit maar nVidia had aangekondigd de Radeon 9700 Pro weer achter zich te laten.

Nou zijn de mannen van tecChannel één van de eerste die ze even mocht vergelijken, maar dat had voor sommige benchmarks toch niet het (voor nVidia) gewenste resultaat. In sommige benchmarks is de Ati Radeon 9700 Pro namelijk nog steeds sneller als de Geforce FX 5800 Ultra.

Binnen korte tijd zullen er nog meer benchmarks verschijnen waar de Geforce FX op is los gelaten, maar de eerste tekenen wijzen erop dat het nog steeds een close-call zal worden voor Ati en nVidia. Voor wat meer benchmarks ga je naar dit artikel.

  1.   
    Danny Dam Wichers's avatar

    Laat die kaart maar eerst eens in de verkoop komen en laten ze de drivers maar eerst een optimaliseren voordat iedereen conclusies begint te trekken.

  2.   
    Zay's avatar

    haha, inderdaad… de eerste lijn van een nieuwe serie is vrijwel altijd buggy door de slecht ontwikkelde drivers. tweede lijn is meestal wel prima.

  3.   
    VirtualJr's avatar

    Laten we het hopen, kan de prijs van de Radeon 9700 tenminste een beetje omlaag 😛