‘Systeemeisen’ en andere info over Duke Nukem Forever

Om overvloeden aan dezelfde of ‘verkeerde’ vragen op de 3DRealms forums te vermijden, heeft topman George Broussard enkele zaken omtrend Duke Nukem Forever bekend gemaakt.

Allereerst is de releasedate nog steeds ‘When it’s done’, ondanks wat sites als Amazon.com beweren. 3DRealms zal de releasedate bekendmaken en niemand anders.

Ten tweede duurt alles zo lang, omdat ze met te weinig programmeurs aan de game begonnen, van engine gewisseld zijn en een keer of twee opnieuw zijn begonnen.

Als laatste de systeemeisen: Deze worden enigszins vaag omschreven en zijn al hoger dan in de officiële FAQ staat. Daar spreekt men nog van een 1 GHz processor met GeForce. Volgens mr. Broussard is een videokaart met pixel shaders absoluut nodig en een GeForce 3 is daarom het minimum. Mensen met een GeForce 1 of 2 zullen de game misschien kunnen spelen, maar ze zullen er volgens hem niet tevreden mee zijn. De processor die je zou willen hebben voor de game zal een kloksnelheid van zo’n 2 GHz moeten hebben. Zijn advies: Pas upgraden als Duke Nukem Forever uitkomt, omdat dan pas de echte requirements bekend zijn en je ondertussen niet al geld aan hardware hebt uitgegeven die nutteloos blijkt te zijn…

  1.   
    MartijnL's avatar

    Duke Nukem Forever, ofwel beter bekend als DNF –> Did Not Finish
    😀

  2.   
    King o/t Games's avatar

    2 ghz is wel erg veel, helaas 🙁