Sony moet Nintendo betalen voor de naam Playstation

Het klinkt vreemd, en dat is het ook. Nintendo gaat geld ontvangen omdat Sony zijn console Playstation heeft genoemd zonder de copyrights te checken. Nintendo heeft vroeger (samen met Sony nogwel!) gewerkt aan een add-on voor de SNES genaamd, hoe kan het ook anders, de playstation. Dit apparaatje zorgde dat je met CD’s spellen op de SNES kon spelen. Hoewel die playstation nooit is uitgebracht, hebben Nintendo en Sony toen der tijd wel samen de copyrights gekocht.

En nu wil Nintendo geld zien voor alle opbrengsten die ‘hun’ naam heeft opgebracht. 10% van de opbrengsten gaan ze krijgen, wat op een luttig bedrag van $2,3 miljard uitkomt. Gelukkig voor Sony is Nintendo de slechtste niet, en hebben ze Sony 20 jaar gegeven hiervoor.

Aangezien deze deal blijft voor de oude én de nieuwe consoles onder de naam playstation, is het ineens niet meer zeker of de playstation 3 wel zo blijft heten. Een naamswijziging is nog niet bekend.

Waar gaat Nintendo al dat geld voor gebruiken wil je weten?
Nou gewoon, een nieuwe gamestudio waar vele Japanse toppers komen te werken om nog meer en nog betere GameCube exclusives vandaan gaan komen. Mazzeltje voor Nintendo, dubbele pech voor Sony.

  1.   
    Martijn's avatar

    Woehoe! Nintendo is rijk en kan eens echt goed gaan investeren 😀
    Way to go Nintie!]-)

  2.   
    Viperations2's avatar

    Beetje naaistreek wel, na 8 jaar beginnen te lullen over de naam, was al lang gepland natuurlijk. Jammer, jammer, zo over de rug van een ander.

  3.   
    Martijn's avatar

    Boeie, Microsoft neemt het ene na het andere bedrijf over met veel geld, dus ik vind het niet meer dan logisch, ze hebben geld nodig om te investeren. Dus @Sony [^]

  4.   
    Zay's avatar

    het is wel een beetje een naaistreek, maar het is Sony’s eigen fout. ze hadden gewoon ff moeten checken.

    verder is het beter dat ze het NU doen, want anders had playstation meteen weggebeukt geweest en had de ps2 waarschijnlijk nooit bestaan.

    sony behoudt zijn goede naam toch wel.