Xbox gaat N.U.D.E.


De naam is in ieder geval goed gevonden, maar of het een leuk spel wordt valt nog te bezien. Waar heb ik het over? N.U.D.E., een nieuwe game voor de Xbox. Hierin mag je je eigen secretaresse opvoeden. Een beetje Tamagotchi-achtig, maar je kan het nog het beste vergelijken met Seaman, een Dreamcast spelletje waarin je je eigen vis mocht opvoeden. Want in N.U.D.E. (of gewoon Natural Ultimate Digital Experiment) moet je ook met je virtuele vriend(in) praten en haar zo een beetje leren wat er te leren valt, met de uitzondering dat ze wel een robotsecretaresse is en geen vis.

Praten doe je via de Xbox Communicator, die je ook bij Xbox Live krijgt. Hoe meer je met je robotje praat, hoe meer woorden zij onthoud. Na een tijdje gaat ze ook met jou praten en komt ze dus een beetje tot leven. Je secretaresse heet trouwens P.A.S.S. (Personal Assistent Secretary System), dus laten we hopen dat je de naam kan veranderen.

Maar even serieus, dit soort spelletjes vinden natuurlijk altijd wel gretig aftrek in Japan, daar zijn ze dol op dit soort curiosa. Voor ons Europeanen is het echter maar de vraag of dit spel interessant is, want hoe goed en innovatief het dan ook moge zijn aangepakt, de verveling ligt altijd op de loer als er geen doel of interessant spelconcept is bedacht. Laten we daarom hopen dat ze dat goed aanpakken, want N.U.D.E. ziet er op zich veelbelovend uit.

Voor de officiële (Japanse) site en een paar concept art plaatjes, ga je hier naartoe.

  1.   
    Viperations2's avatar

    hehe, hoezo japans? 😛