E3 2002 has arived!

E3 (Electronic Entertainment Expo), het Mekka van de gamer, versie 2002 is van start gegaan. Op deze expo zijn alle grotere bedrijven die iets met elektronica te maken hebben goed vertegenwoordigd. Denk hierbij aan consolemakers, speluitgevers, spelontwikkelaren en hardwaremakers. Er worden velen nieuwsupdates gegeven over de plannen van de bedrijven in de nabije en verre toekomst over evt. nieuwe consoles, nieuwe spellen, nieuwe hardware, enz.
Alle nieuwtjes en evt. media zullen ook hier overzichtelijk op een rijtje komen te staan.

NINTENDO NIEUWS:

– De NGC gaat $149.95 kosten in Amerika vanaf 21 mei. Nintendo hoopt zo de twijfelende potentiële kopers alsnog over de streep te trekken.

– De GBA is goed voor 5 miljoen verkochte exemplaren in zijn eerste jaar, en is daarmee de meest succesvolle nieuwe hardware tot nu toe. Om dit te “vieren” komt er een special edition van Nintendo’s nieuwste handheld uit, die een planinum kleur zal hebben. Hij zal $79.95 kosten, en op 3 juni uitkomen (in de VS).

– De GBA wordt geleerd hoe te lezen. Nintendo is bezig met een nieuwe uitbreiding, de E-reader. De E-reader leest een kaart in met een soort streepjescode, waar 1.4 of 2.2 kilobyte met data opstaat. Zo kun je bijvoorbeeld een nieuwe pokémon naar je GBA sturen. De E-reader gaat $39.95 kosten en de kaarten tussen de $1.99 en $2.99.

– Kirby, Nintendo’s roze held, krijgt een eigen tekenfilm. Deze zal op Fox te zien zijn in de VS. Of Kirby ook in nederland te zien is, en zo ja wanneer is niet bekend.

– Nintendo heeft dmv de nieuwe technologieën wat dingen verbeterd. Animal Crossings (ook wel bekend als Animal Farm) krijgt bijvoorbeeld de optie om een NES spel, mits je deze vind in AC, te laden in je GBA’s geheugen, zodat je deze daarop kan spelen. Ook zal je d.m.v. je E-reader waarschijnlijk nieuwe items kunnen krijgen

NINTENDO MEDIA:
(deze films staan op de Nintendo server, en is druk bezocht, soms kun je er dan niet doorheen komen, gewoon proberen!)

NGC:

Starfox Adventures

Super Mario Sunshine

Metroid Prime

The Legend of Zelda

1080 degrees: White Storm

Warioworld

Mario Party 4

Animal Crossings (AKA Animal Forest)

GBA:

Metroid Fusion

Golden Sun II

Kirby GBA (werktitel)

Kuru Kuru Kururin 2

Mario Advance III: Yoshi’s Island

  1.   
    megaman's avatar

    E3 2002 is wel cool zeg, ik heb die kleine filmpjes van die nieuwe spellen nog nooit eerder gezien. Ik hoop dat er nog meer nieuwe games worden aangekondigd door E3 ! 🙂
    keep up the good work!!! 😀
    Megamanhench rules! (o ja, E3 en www.gamespot.nl ook!) groetjes iedereen! HENCHIE! ]-)

  2.   
    megaman's avatar

    Oeps, ik bedoel www.gamersnet.nl