Infogrames is de nieuwe eigenaar van Shiny

Vorige week was de koper nog net bekend, maar vandaag wel: Infogrames is de nieuwe eigenaar van Shiny Entertainment, voor een bedrag van 47 miljoen dollar. Hierdoor krijgt de uitgever wereldwijd de exclusieve gamesrechten voor de opvolgers van The Matrix film franchise op alle grote platformen. De eerste game komt in mei 2003, samen met de bioscooprelease van ‘Matrix Reloaded’.

De grondlegger van Shiny, Dave Perry, heeft een contract voor lange tijd afgesloten, waarin staat dat hij de directeur van de studio blijft.

Hoofd van Infogrames Bruno Bonnell zei verder over de deal, dat: “Het toevoegen van Shiny en The Matrix franchise aan onze portfolio een behoorlijke stap voorwaarts is voor Infogrames. Shiny’s uitstekende ontwikkeleam heeft een goede staat van dienst voor het maken van innovatieve en vernieuwende games (MDK, Messiah, Sacrifice). Daardoor is Shiny een mooie toevoeging aan ons eigen groeiende ontwikkelteam en daarmee laten we ook zien, dat we altijd het beste talent in de gamesindustrie willen hebben.”

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren