AMD verlaagt de prijzen

De leukste variant van dit bericht vond ik op ZDNet alwaar men kopte “Shh! AMD cuts chip prices—quietly”. Want dat is exact wat er gebeurt is. AMD schijnt namelijk haar prijzen aan het begin van deze week verlaagd te hebben volgens de berichten die her en der op het Net verschijnen.

Volgens ZDNet zal de Athlon 1.3Ghz prijs gaan zakken van $318 naar $175 en de Athlon 1Ghz prijs van $204 naar $140 (genoemde prijzen zijn dan de officiële groothandelsprijzen). Dit zou de weg vrij moeten maken voor de lancering van een 1.4Ghz Athlon die over een paar weken leverbaar zou moeten worden.

Het verwarrende is echter dat de prijzen de laatste paar weken in de retail al onder de bovengenoemde niveaus zijn gezakt. Dit komt voornamelijk door de onderhandelingsruimte die er bij AMD is als je meer dan de standaardbulk van 1000 stuks afneemt.

Alhoewel het nog steeds niet de bedoeling is van AMD om een prijzenoorlog te ontketenen heeft CEO Jerry Sanders wel aangegeven een competitieve prijs te hanteren tegenover Intel.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren