Sniper Elite 4 – Fast Forward 2017

Hoewel er meer kapers op de kust zijn in het niche van de sluipschuttersgames, is ontwikkelaar Rebellion Games al jarenlang de ongekroonde koning. Inmiddels zijn we alweer toe aan nummertje vier in de Sniper Elite-franchise en na eerder Noord-Afrika en Duitsland aangedaan te hebben, heeft Rebellion nu weer een nieuw strijdtoneel uitgekozen.

Bella Italia

Scherpschutter Karl Fairburne mag wederom zijn koffers pakken en wordt na missies in Noord-Afrika ditmaal aan het werk gezet in Italië. In de prachtige Mediterrane landschappen vecht je samen met het Italiaanse verzet tegen het fascistische juk waar Italië onder lijdt. De OSS agent heeft echter nog een andere missie; de Nazi’s werken namelijk aan een geheim wapen dat de potentie heeft om de geallieerde invasie een halt toe te roepen en daar dient Fairburne een stokje voor te steken.

Nadat Sniper Elite 3 al behoorlijk wijdse en open omgevingen bracht, moet dat in het vervolg nog wat verder opgeschroefd zijn. Dit betekent daarmee dat je als speler ook een stuk meer opties hebt om aan je opdrachten te voldoen. Het is immers aan jou om je tactieken in de sandbox levels te bepalen. Ontwikkelaar Rebellion zorgt er daarbij ook op gameplaygebied voor dat je meer mogelijkheden hebt om missies te voltooien. Hoewel Karl Fairburne een uitstekend scherpschutter is, hoef je natuurlijk niet alleen te vertrouwen op je sniper rifle. Net zoals in voorgaande Sniper Elite-games speelt ook stealth een belangrijke rol en daarbij heb je nu meer mogelijkheden dan ooit tevoren. Zo kun je mijnen bijvoorbeeld zo afstellen dat ze niet direct afgaan als iemand de mijn passeert, maar pas als deze voor de tweede keer wordt getriggerd. Uiteraard zorgt dit bij een vijandige patrouille voor maximale destructie én chaos. Je schakelt immers niet meer enkel de voorste man uit, maar hebt een explosie midden in de groep.

Of je nu dus het liefste van een immens lange afstand je doelwit een kogel door het hoofd schiet – met uiteraard de uiterst gruwelijke en inmiddels iconische x-ray kill cam als ‘beloning’ – of je tegenstander van dichterbij een kopje kleiner maakt, het kan allemaal. Ongeacht de tactiek die je kiest is het daarbij interessant dat er in Sniper Elite 4 meer aandacht is voor de verticaliteit in de levels. Er kan een stuk meer geklauterd worden en dat betekent natuurlijk dat je nog meer vrijheid hebt in het ontwikkelen van je strategie om levels te voltooien.

Voorlopige conclusie

Ontwikkelaar Rebellion is met de Sniper Elite-franchise al langere tijd heer en meester in het ‘sniper’-genre en met Sniper Elite 4 zal de studio deze heerschappij naar alle waarschijnlijkheid nog wel even doorzetten. Hoewel echt wereldschokkende features uit lijken te blijven, het heeft het er alle schijn naar dat Sniper Elite 4 een uiterst aangenaam vervolg wordt. Een nieuwe omgeving en interessante nieuwe gameplaymogelijkheden; Sniper Elite 4 is misschien geen revolutie, maar zeker wel evolutie.


Meer weten over Sniper Elite 4? Lees al het nieuws, of bekijk de screenshotstrailers!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren