Ride 2

Hoewel de games van Milestone zelden als echt goed bestempeld worden, weet de Italiaanse ontwikkelaar met beperkte middelen toch een niche aan te spreken. Alleen in 2016 al bracht Milestone ons Sébastien Loeb Rally Evo, MXGP 2, Valentino Rossi: The Game, Ducati – 90th Anniversary en nu dus ook Ride 2.

Klassieker

Ride 2 is een vrij klassieke opvolger op het in 2015 verschenen Ride. Ten opzichte van zijn voorganger bevat Ride 2 vooral een stuk meer content, maar echt grote veranderingen hoef je niet te verwachten. Natuurlijk heeft Milestone wel gewerkt aan kritiekpunten van het origineel, zoals de zeer forse laadtijden in Ride. Dit betekent dat de opzet van Ride 2 behoorlijk vertrouwd aanvoelt.

Je gaat van start met een motor en een lading credits, waarmee je in de World Tour aan de slag kan. Deze World Tour is weer opgedeeld in diverse onderdelen, waarbij je voornamelijk aan de slag gaat met Season Events. Hiervan zijn er vele tientallen, maar slechts een beperkt deel is direct toegankelijk en dat heeft twee redenen. Allereerst moet je medailles behalen om toegang te verdienen tot de moeilijkere evenementen en daarnaast vereist ieder Season Event een motor in een bepaalde klasse. Hieruit volgt een dilemma, enerzijds wil je je credits gebruiken om je motor te upgraden, en zo wat competitiever te maken, maar anderzijds wil je nieuwe motoren aanschaffen om zo toegang te krijgen tot meer events.

Aangezien er tientallen motoren vrij te spelen zijn, in uiteenlopende klassen, voelt dit al snel als een behoorlijke grind. Zeker omdat die motor waar je net fors in geïnvesteerd hebt, vervolgens bij veel andere evenementen nutteloos blijkt te zijn. Gelukkig komt er al vrij snel wat meer vaart in het vrijspelen van nieuwe motoren. Als je namelijk een achttal Season Events hebt voltooid, ontvang je een uitnodiging voor een Invitation Event en vanaf dat moment gaat het credits verdienen een stuk voorspoediger. Op het podium eindigen in een Invitation Event geeft je namelijk genoeg credits om direct een nieuwe motor aan te schaffen of een bestaande flink te upgraden en daarnaast word je ook nog eens beloond met een nieuw rijwiel. Het is dus cruciaal om goed te presteren bij zo’n Invitation Event om de vaart erin te houden en dat maakt de neiging groot om de moeilijkheidsgraad hier even wat omlaag te krikken. Zo ben je immers een stuk zekerder van de overwinning of een podiumplek.

Rare sprongen

Bij andere evenementen waar de inzet wat minder hoog is, is het uiteraard een stuk uitdagender om de moeilijkheidsgraad wat meer bij jouw kwaliteiten te laten passen. Een hogere moeilijkheidsgraad, maar onder andere ook realistischere physics en handmatig schakelen leveren je naast extra uitdaging namelijk ook een hoger aantal credits op. Overigens betekent een lagere moeilijkheidsgraad niet per definitie dat je zonder moeite naar de overwinning kan rijden, want de AI maakt soms wat rare sprongen en is een van je opponenten bijvoorbeeld onverklaarbaar veel sneller dan de rest.

Conclusie

Ride 2 heeft de potentie om je vele uren bezig te houden. Het racen steekt namelijk aardig in elkaar en de game barst van de content. Tegelijkertijd is Ride 2 verre van perfect. Grafisch is de racegame geen hoogvlieger en de Carrière-modus kan, mede door de soms opmerkelijke AI, aanvoelen als een constante herhaling van zetten, omdat je altijd meer credits nodig hebt. Kortom, Ride 2 voelt aan als een typische Milestone-game, waarmee vooral de echte motorracegame-liefhebber uit de voeten kan.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Barst van de motoren en evenementen
 • Racet lekker weg

Wat is NOT

 • Grafisch geen hoogvlieger
 • Behoorlijke grind
 • AI kan wat werk gebruiken

7

 1.   
  sjaak19832015's avatar

  Tja wat een verrassing….

 2.   
  CHILLOZZ's avatar

  de mxgp spellen zijn wel altijd mooi.
  [Mja ook wel echt een game die vrijwel alleen MX fanaten spelen.]

  Ik zou het eens heel graag willen zien dat ze bij een MX game een track creator zouden maken. Zodat mensen zelf banen kunnen maken. En zo dus de plaatselijke crossbaan kunnen namaken.