Ride 2

Ontwikkelaar Milestone kennen we sinds jaar en dag al van talloze racegames. De Italiaanse studio bracht ons in het verleden onder andere van diverse WRC- en MotoGP-games, ook het recent verschenen Sébastien Loeb Rally Evo en Valentino Rossi The Game komen uit de stal van Milestone. Een snelle blik door de gamescatalogus van Milestone toont talloze van deze gelicenseerde games, maar er is één uitzondering; Ride. Het begin 2015 verschenen Ride is de enige IP die de Italianen van Milestone zelf bezitten en dat bevalt kennelijk uitstekend, want men werkt momenteel hard aan een opvolger.

Supermot(t)o

Hoewel Ride best aardig werd ontvangen, was de racegame verre van perfect en dus is er voor Milestone genoeg om te verbeteren in Ride 2. Zo liet men al direct weten dat er hard gewerkt wordt om een einde te maken aan de abominabele laadtijden die het eerste deel in deze gloednieuwe franchise teisterden. Op dit moment zouden de laadtijden met zo’n dertig procent verlaagd moeten zijn. Ook het geluid moet ten opzichte van Ride fors verbeterd zijn. Verder is de studio vooral bezig om Ride 2 van flink wat meer content te voorzien dan het eerste deel ons bracht. Waar we het in Ride nog moesten doen met zo’n circa 130 motoren, is dit aantal voor Ride 2 opgehoogd tot zo’n 230 motoren, waaronder supermoto bikes.

Het aantal tracks waarop je los kunt gaan met je motor is daarnaast zo’n beetje verdubbeld en bevat nu onder andere de roemruchte Nürburgring, evenals het city circuit Macau, UlsterGP en Northwest 200. Om de levensduur van deze tracks ook nog eens wat op te hogen, kun je nu ook in de regen op je motor kruipen. Uiteraard biedt het natte wegdek een extra uitdaging, want je beschikt over minder grip. Verwacht niet dat halverwege een race ineens de hemel openbarst en een heerlijk zonnetje plaatsmaakt voor een ongenadige harde regenbui, want Ride 2 zal niet over een dynamisch weersysteem beschikken. Het blijft dus gedurende de gehele race droog of het is de hele race lang een waterballet.

In lijn met het motto ‘meer is beter’ is ook het aantal customization-mogelijkheden van zowel de motor als de berijder fors vergroot. Hoewel het aanpassen van de bestuurder natuurlijk puur vanuit esthetisch vlak oogpunt gebeurd, geldt dit niet voor het tweaken van je motor. Hier heb je namelijk toegang tot zowel performance als cosmetics-gerelateerde aanpassingen en zo kan je je motor tot in de puntjes naar jouw eigen smaak en rijstijl aanpassen.

Easy mode

Daarnaast kun je Ride 2 zo moeilijk maken als je zelf wilt. De ideale racelijn op de track geprojecteerd zien? Handmatig of automatisch schakelen? Realistische physics of toch wat makkelijker? Zoals bij iedere racegame die enig realisme nastreeft en over een greintje zelfrespect beschikt, kan het allemaal. Leuk hierbij is dat je niet alleen intrinsiek gemotiveerd wordt om de moeilijkheidsgraad op den duur wat op te krikken. Op het moment dat je dergelijke instelling in een lastigere stand zet, of meer rondjes per race rijdt, wordt je namelijk beloond met bonus-experience, zodat je sneller de gewenste unlocks tot je beschikking hebt.

Voorlopige conclusie

Het heeft er alle schijn naar dat Ride 2 wederom zo’n typische Milestone-game wordt. Echt heel goed is het allemaal niet, maar voor de (motor)raceliefhebbers vult de Italiaanse ontwikkelaar toch een mooi niche. Bovenal biedt Ride 2 een uitgebreidere, verbeterde versie van datgene wat Ride in 2015 deed met meer spelmodi, meer motoren, meer customization-mogelijkheden en een uitgebreidere campaign. Kortom, het aloude cliché ‘leuk voor de fans van het vorige deel, maar niet interessant als je de voorganger niet tof vond’ kan voor Ride 2 dus wederom van stal gehaald worden.

  1.   
    CHILLOZZ's avatar

    ook wel benieuwd om deze te testen.
    Als echte motorsports liefhebber moet je gewoon vrijwel elke race game hebben.

    Al vind ik de laatste paar jaartjes de simulatie games steeds minder leuk worden.
    Wellicht brengt RIDE2 hier verandering in. Jammer dat ze in dit filmpje niet de supermotards laten zien. Lijkt me ook een leuke mode om in te rijden. En mooi dat ze daadwerkelijk echte merken gebruiken.

  2.   
    Downzilla's avatar

    Het enigste wat saaier is dan echte motorsport is gesimuleerde motorsport.