LEGO Marvel’s Avengers

LEGO Marvel’s Avengers brengt ons weer terug naar het universum van Marvel, waar plastic superhelden rondvliegen en de dag redden. De geweldige game LEGO Marvel Superheroes, was zeer uitgebreid met een geheel scala aan superhelden, het bracht een nieuw avontuur die gemakkelijk tussen de films en de comics zou passen. LEGO Marvel’s Avengers neemt ons mee met de laatste twee films. LEGO maakt zelden slechte games, maar ik had het gevoel dat er meer uit gehaald had kunnen worden. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Avengers Assemble!

LEGO Marvel’s Avengers volgt net zoals alle andere LEGO-games de bekende formule. Simpele gevechten, niet al te moeilijke puzzels en natuurlijk een hoop om te slopen en te bouwen. Ditmaal volgt het de verhaallijn van de Avengers films. Zowel The Avengers en The Avengers: Age of Ultron komen aan bod, samen met nog meer films die de Avengers wat meer backstory geven. Dit is goed bedoeld, maar het heen en weer geschuif tussen verschillende films en flashbacks, voelt enorm hak op de tak. Voor degenen die de films niet allemaal hebben gezien kan dit erg verwarrend zijn. Gelukkig zal dit voor de meeste spelers geen probleem zijn. LEGO-games zijn immers vooral leuk vanwege de gameplay.

Zoals in andere LEGO-games zul je weer de bekende hendels moeten overhalen, hordes vijanden verslaan en allerlei dingen bouwen. TT Games heeft gelukkig ook wat vernieuwing gebracht in de gevechten. Je kunt nu namelijk, als je een aantal vijanden in stukken hebt geslagen, een super-move doen met je teamgenoot. Dit is niet alleen vernietigend, maar ook nog eens erg leuk gedaan en soms zelfs komisch. Dat laatste is natuurlijk één van de kenmerken van LEGO-games. Net als bij LEGO Jurassic World, heeft deze game ook gebruik gemaakt van audio clipjes uit de films. Dit bracht voor de Jurassic World-game een gevoel van nostalgie naar boven, maar voelt bij deze game een beetje uit zijn plaats.

Co-op

LEGO-games zijn natuurlijk gemaakt om samen te spelen. Met je vrienden of met je kinderen, het kan allemaal. Echter, LEGO Marvel’s Avengers laat het compleet afweten wat dat betreft, zeker in vergelijking met LEGO Marvel Superheroes. Op vele momenten kun je als de tweede speler niets doen en moet je wachten tot speler één zijn taak heeft volbracht, wat dan vaak (bijna) de hele missie is. Neem bijvoorbeeld een deel van de eerste missie: Iron man vliegt rond en moet wat vliegende vijanden afschieten, daarna moet Captain America luchtafweergeschut uitschakelen. Dit laatste deel duurt veel langer en je kunt dan als Iron Man alleen maar rondvliegen en blijven schieten.

Naast deze ‘wachttijden’ voor speler 2, is het soms ook moeilijk om met twee spelers een level af te maken. Zo heb je in een ander level weer dat de camera alleen op de juiste plek kan draaien als je alleen speelt. Hoewel het begrijpelijk is dat TT Games de films op de voet wil volgen, levert het dus vreemde en onnodige irritaties op. Het lijkt er op dat ze de co-op vergeten waren en dit er op het laatst toch nog maar even bij hebben gedaan.

New York, New Places

Ondanks de slechte co-op en hak op de tak verhaalvertelling laat TT games zien hoe goed zij zijn in het ontwikkelen van levels. Niet alleen de missies zijn goed vormgegeven, de open werelden van zowel Manhattan, Asgard en vele anderen zijn een genot om in te spelen. Natuurlijk biedt Manhattan en belachelijk groot scala aan evenementen, opdrachten, kleine missies en veel meer en kun je in deze grote omgevingen kiezen uit meer dan 200 karakters. Dit is uiteraard leuk voor de variatie, maar ook een valkuil. Net als de andere LEGO-games heb je interessante karakters, maar ook een berg aan poppetjes die niets boeiends bieden of dezelfde krachten hebben als anderen.

Conclusie

LEGO Marvel’s Avengers is één van de mindere games in de reeks. Het volgt wel de formule en heeft zeker zijn interessante momenten, maar vanwege de slecht uitgevoerde co-op en vreemde verhaallijn voelt het enorm afgeraffeld. Toch heb ik mij enorm vermaakt. TT Games heeft een werkende formule en die blijft leuk, welke franchise ze ook onder handen nemen. Je kunt merken dat ze dit keer wat nieuws wilden proberen met de gevechten en dat voegt toch een leuke en nieuwe dimensie toe. Er is genoeg te doen, er zijn genoeg karakters te vinden en de game heeft genoeg replaywaarde. Als je van Marvel en van LEGO houdt is dit een prima game om aan je arsenaal toe te voegen. In de basis is dit nog steeds een leuke LEGO-game.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Levels zitten goed in elkaar
 • Veel uitdagingen
 • Klassieke lego gameplay

Wat is NOT

 • Slechte co-op
 • Weinig interessante karakters
 • Vreemde geluidsfragmenten

7

 1.   
  Thomsnov's avatar

  Ziet er echt vet uit

 2.   
  nielsiebro's avatar

  Ik had echt super veel gamebrekende bugs helaas