The Legend of Zelda Wii U Fast Forward 2016

Dit jaar moet hij verschijnen! Althans, als we de laatste belofte van Nintendo moeten geloven. Want al jaren teaset de gamegigant ons met deze climax voor de Wii U, maar des te langer het duurt, des te meer de twijfel ontstaat of hij nog wel voor deze generatie verschijnt en niet naar de NX wordt doorgeschoven. In deze Fast Forward checken wij in ieder geval wat we al wel zeker weten van The Legend of Zelda: Wii U.

Hoewel veel gamers het vervelend vinden zodra een game vaak wordt uitgesteld, ben ik van een andere slag. Stel die titels maar uit. Doe het twee keer, doe het drie keer of doe het zelfs vier keer. Zolang je één ding maar belooft: laat die titel gruwelijk worden! En in het geval van The Legend of Zelda: Wii U lijkt dat zeker het geval te worden. Want als Nintendo één ding nog altijd goed doet na al die jaren dan is het wel die serie met zorg en liefde behandelen.

Groot mysterie

Na een aantal jaren van teasen, weten we eigenlijk nog erg weinig van de dit Zelda-vervolg en hebben we nog minder gezien. Wat we wel zeker weten is dat deze nieuwste telg in de serie ons een gigantische open wereld moet laten ontdekken en we wederom getrakteerd worden op veel puzzels en vijanden. Daarnaast hebben de korte fragmenten die we al wel gezien (die allemaal ingame zijn) ons verklapt dat de game een cell shaded stijl zal krijgen, waarin de personages een scherpe zwarte omlijning kennen.

De vraag is alleen of we überhaupt in de huid van de traditionele Link kruipen. Zo hebben we hem tot nu toe nog niet in zijn legendarische groene kloffie gezien, maar in een geel met blauw pak dat sterk lijkt op de pyjama die Link droeg in The Wind Waker. Al is wel in ieder geval zeker dat we op Links trouwe ros Epona door de grootste wereld mogen galopperen, zo werd ons wederom getoond tijdens de laatste Nintendo Direct van 2015. Ook is duidelijk dat pijl en boog schieten vanaf je trouwe ros belangrijker zal zijn dan ooit tevoren en Nintendo er eindelijk voor gezorgd heeft dat je paard automatisch bomen en obstakels ontwijkt in tegenstelling tot in de vorige titels. Hulde voor die verandering in ieder geval! Al is nog altijd veel onduidelijk over dit vervolg.

Vrij van opzet?

Nee, er bestaan nog veel vragen en nog weinig antwoorden. Want zo is nog onduidelijk hoe Nintendo exact de grootste wereld wil opzetten en welk verhaal we voorgeschoteld krijgen. Wel is duidelijk dat The Legend of Zelda: A Link Between Worlds ons de toekomst heeft getoond. In die games waren spelers vrij om ervoor te kiezen in welk tempo en in welke volgorde zij de game aanpakten. Ook The Legend of Zelda Wii U lijkt dat pad te gaan bewandelen en misschien is dat maar goed ook. Zo toonde producer Eiji Aonuma al in de video hierboven tijdens The Video Game Awards dat gamers zelf hun weg kunnen plannen op hun GamePad. En hoewel dat al gedeeltelijk kon in The Wind Waker, lijkt deze Wii U-versie gelukkig een paar stappen verder te gaan!

Een nog veel grotere vraag bestaat rondom de release van de game. Zo hebben we in totaal maar een paar minuten aan gameplay gezien en lijkt de kans daarom steeds groter te worden dat de game dadelijk als verrassing samen verschijnt met de, tot nu toe, nog niet-bevestigde NX. Het is namelijk niet de eerste keer dat Nintendo een The Legend of Zelda-titel op twee consoles tegelijkertijd uitbracht. Zo gebeurde dat ook al bij Twilight Princess en dat was destijds een succes. Al ontstaat dan wederom de vraag wat de NX voor nieuws zou brengen en tevens wat voor gameplay we krijgen voorgeschoteld. Wel is zeker dat we kunnen rekenen op een verrassing in de open wereld van The Legend of Zelda Wii U.

Voorlopige Conclusie

Na al die jaren staat The Legend of Zelda: Wii U nog steeds garant voor meer vragen dan antwoorden. Gelukkig lijkt het er ditmaal op dat we dit jaar toch echt aan de bak mogen met deze nieuwste legende en eindelijk meer te weten zullen komen. Al zal het vast tot de E3 2016 duren voor we écht veel meer weten over de enorme wereld die Nintendo ons presenteert en hetzelfde lijkt te gelden voor de NX. Zeker is wel dat Nintendo alle tijd heeft genomen voor dit vervolg, waardoor onze hoop dat dit zomaar eens een nieuwe klassieker kan worden steeds groter en groter wordt.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over The Legend of Zelda Wii U te weten te komen, bekijk de screenshots en check de video’s.

 1.   
  WildRetro's avatar

  Waarom zou ik hem kopen voor een console die al zo goed als dood is? Als ze hem op de NX uitbrengen en die loopt beter als de Wii U zou ik hem kopen.

 2.   
  Glenn Lambrix's avatar

  Het ziet er belovend uit 🙂

 3.   
  noah81's avatar

  Leuk artikel!
  Zeer zin om dit avontuur te beleven!

 4.   
  sliderguy's avatar

  Ben bang dat hij weer uitgesteld wordt

 5.   
  Papachico's avatar

  Is dit the witcher 4 maar dan cell shaded? Kan er tot nu toe weinig van zeggen. Ben niet bepaald opgewonden voor deze game. Komt ook doordat er geen ene moer te zien is. Kopen doe ik sowieso niet aangezien ik geen Wii U heb en er ook zeker geen 1 ga aanschaffen voor enkel Zelda (rest van al die games boeit me toch niet en Nintendo vind ik op dit moment zo goed als dood).

 6.   
  stan_the_manNL's avatar

  Wat zou het toch vet zijn als Nintendo dit soort titels ook voor de xbox one of ps4 zou uitgeven

 7.   
  Petor's avatar

  WildRetro schreef, "Waarom zou ik hem kopen voor een console die al zo goed als dood is? Als ze hem op de NX uitbrengen en die loopt beter als de Wii U zou ik hem kopen. "

  Onzin. Al zouden er twee Wii U’s in omloop zijn, als het een vette game is ben ik blij dat ik één van die twee eigenaren ben! Heb dan ook extreem veel zin in de nieuwe Zelda 🙂

 8.   
  noah81's avatar

  Petor schreef, "

  ”WildRetro” schreef, "Waarom zou ik hem kopen voor een console die al zo goed als dood is? Als ze hem op de NX uitbrengen en die loopt beter als de Wii U zou ik hem kopen. "

  Onzin. Al zouden er twee Wii U’s in omloop zijn, als het een vette game is ben ik blij dat ik één van die twee eigenaren ben! Heb dan ook extreem veel zin in de nieuwe Zelda :-)"

  Zo ist petor! Wii u, nx wat maakt het uit! Wie heeft er nou geen zin in een nieuwe zelda?! Man man ik kan niet wachten 😀