Gears of War 4 Fast Forward 2016

Met Gears of War had ontwikkelaar Epic Games goud in handen. De games waren geweldig en zorgden voor goede verkopen van de Xbox 360. Met een uitstapje naar een ander ontwikkelteam voor Gears of War: Judgment werd iets minder succes geboekt en de franchise lag te verstoffen in de hoek. Gelukkig kocht Microsoft de rechten en werd het nieuwe maar ervaren team van ontwikkelstudio The Coalition aan het werk gezet. Hoog tijd dat er weer een échte Gears-game komt. Lancers in de aanslag! Gears of War 4 is in aantocht.

Even slikken

Gears of War 4 krijgt de zware taak om de succesvolle franchise te laten debuteren op de huidige generatie consoles. Met de mooie Gears of War Ultimate Edition kunnen Xbox One-gamers zich voorlopig vermaken en het is een mooie opwarmer geweest voor de ontwikkelaars van The Coalition, maar het wachten blijft natuurlijk op een volwaardig deel voor de nieuwste console van Microsoft.

Over het verhaal van Gears of War 4 is nog maar weinig bekend, maar dankzij de E3 Trailer kunnen we al wel wat zaken afleiden. Of op zijn minst lekker speculeren. In de trailer zien we namelijk twee nieuwe personages: JD en Kaite. Misschien even slikken voor liefhebbers van Marcus Fenix en de Cole Train, maar het kon ook haast niet anders met een geheel nieuwe verhaallijn. Gelukkig zijn de onderlinge dialogen nog altijd lekker scherp en grappig, dus die humor hoeven we zeker niet te missen.

Tevens zijn er twee manen te zien in de trailer, wat voor nogal wat wisselende speculaties zorgt onder gamers. Heeft Sera, de planeet uit de voorgaande games, meer dan één maan? Waarom was dat nooit eerder te zien? Of gaan we naar een andere planeet? Misschien Risea, een planeet waar in eerdere dialogen kort over gesproken is? Lezers van de boeken van Gears of War zijn al meer bekend met de materie en het hele universum, maar die voorkennis zullen we niet verklappen.

Nieuwe gezichten

Wat uit de E3 Trailer goed naar voren kwam, is dat Gears of War 4 een grote nadruk gaat leggen op horror en spanning. De lompe gevechten zijn nog steeds van de partij, schrik niet, maar ontwikkelaar The Coalition wil ook echt een stukje intensiteit toevoegen door de game lekker spannend te maken. Het klinkt als de ideale combinatie tussen een spectaculaire achtbaanrit en een avontuur waarbij je echt op je hoede moet zijn.

De tegenstanders kennen in elk geval ook wat nieuwe ‘gezichten’, naast alle Locust uit de voorgaande Gears-games. Zo zagen we in de trailer al een beest met een gepantserde rug, drie kaken, heel veel tongen en de mogelijkheid om nogal giftige materie vanuit zijn staart te schieten. Uiteraard weet een schot met je Gnasher shotgun of de kettingzaag van je Lancer wel raad met dergelijke monsters.

Voorlopige conclusie

Er is nog maar weinig bekend van Gears of War 4. De game staat gepland voor het einde van 2016, dus The Coalition heeft nog even om alles uit te werken. Een release medio oktober of november zou fraai zijn, al houden we ons hart vast dat het niet een titel gaat worden die ineens doorschuift naar het voorjaar van 2017. Hopelijk pakken Microsoft en The Coalition groots uit tijdens de E3, want wij – en vele fans met ons – staan te popelen om meer te zien en horen van de nieuwe Gears of War. De oorspronkelijke trilogie was superheet, het uitstapje met Judgment was lauw en de enige trailer tot dusver gaf nog niet heel veel prijs. Kortom, Gears of War 4 krijgt op dit moment een vraagteken, waarbij we hopen dat er snel een bloedhete vlam van gemaakt kan worden.

 1.   
  UncreatedKoen's avatar

  Mooi geschreven Michiel! ik kan niet wachten!

 2.   
  NL Darthvader's avatar

  Ondanks dat er nog weinig bekend is kijk ik wel enorm uit naar dit deel. Klasse geschreven and i keep my fingers crossed dat het super vet gaat worden! 😀

 3.   
  Thomsnov's avatar

  Ik kijk er zeker naar uit word een goede game

 4.   
  dav1d's avatar

  Lol, waar is de storm als ze weer naar buiten komen? Trekt redelijk snel over schijnbaar, zo’n orkaan.

 5.   
  gamerfriend01's avatar

  Heb ik ook wel zin in, ben wel benieuwd als er nieuwe monsters zijn en nieuwe personages enzo 😉

 6.   
  MBgamer's avatar

  Weer alleen voor xbox of multi?