Dishonored 2 Fast Forward 2016

Dishonored is zonder twijfel één van de beste stealthgames van de vorige generatie. De setting – Londen ten tijde van de pest – greep je direct bij de keel en steampunk-achtige invloeden zorgden, in combinatie met de keuzevrijheid en bovennatuurlijke krachten, voor een verrassend vermakelijke ervaring. Achteraf gezien was het de game die Thief had moeten zijn! Op de E3 onthulde Bethesda het langverwachte vervolg en in deze Fast Forward kijken we alvast wat dit tweede deel gaat brengen.

Emily is back!

Dishonored 2 speelt zich vijftien jaar na de Dunwall Plague af. De Empire, waar jij in het eerste deel hard voor gestreden hebt, begint langzaam af te brokkelen nadat Emily Kaldwin plotseling van haar troon gestoten wordt door een mysterieuze, buitenaardse kracht. Emily is echter niet meer het weerloze meisje dat we in deel 1 zagen en dus besluit ze in de voetsporen te treden van haar grote voorbeeld Corvo.

Emily is vastberaden om haar troonpositie te heroveren en daarbij moet jij haar helpen. Bethesda heeft al bekendgemaakt dat je in de proloog speelt als Emily, maar daarna kun je zelf kiezen of je haar of Corvo onder de knoppen neemt. Hoewel je met beide personages dezelfde missies doorploegt, benaderen Corvo en Emily deze van een totaal verschillend perspectief. Bovendien hebben beide een unieke speelstijl, dus de replay-waarde lijkt hoog te worden.

Moeder Theresa

Corvo behoudt zijn bovennatuurlijke krachten uit het eerste deel, dus je hoeft deze straks niet allemaal weer opnieuw vrij te spelen. Om een “been there, done that”-gevoel te voorkomen, zal Bethesda gelukkig ook nieuwe krachten toevoegen. Dat gezegd hebbende lijkt het erop dat je voor de echt grote vernieuwingen bij Emily moet zijn. Zij krijgt namelijk een compleet arsenaal aan nieuwe krachten. Denk hierbij aan ‘Shadow Walk’, waarmee ze in een schaduwachtige wolk verandert die snel en ongezien langs vijanden blaast, of ‘Far Reach’, een superdash die doet denken aan Corvo’s ‘Blink’ uit de originele game.


Eén ding blijft echter onveranderd: de keuzevrijheid. Net als in het eerste deel kun je zelf kiezen of je situaties stilletjes aanpakt, of juist op de luidruchtige tour gaat. In het eerste deel kon je een Achievement verdienen door de game uit te spelen zonder ook maar één bewaker om te leggen die Achievement keert waarschijnlijk terug, want het is wederom mogelijk om niemand te vermoorden. Moeder Theresa zou trots op je zijn!

Moeilijker

Hoewel Dishonored door bijna iedereen geprezen werd, vonden sommigen het spel wel wat te makkelijk. Bethesda heeft daarom beloofd dat dit vervolg een stukje pittiger wordt. Tegelijkertijd krijg je meer keuzevrijheid dan ooit tevoren om de game zo moeilijk (of makkelijk) te maken als je zelf wilt. Zo is het mogelijk om zelf te bepalen hoe lang het duurt voordat je gezien wordt als je over een muurtje heen gluurt. Op deze manier moet Dishonored meer uitdaging bieden voor de doorgewinterde gamers, zonder daarbij de nieuwkomers af te schrikken.

Voorlopige conclusie

Hoewel de details die we tot nu toe over Dishonored 2 gehoord hebben veelbelovend klinken, hangt er nog veel af van wat Bethesda ons dit jaar gaat vertellen. Het bedrijf heeft al gehint naar een geüpdatete skill tree en een “derde manier” om de game te doorploegen, maar hierover zal het pas in 2016 meer vertellen. Als straks blijkt dat het hier gaat om kleine toevoegingen, vermoeden wij dat Dishonored 2 wel erg op het origineel gaat lijken. Komt Bethesda echter met toffe innovaties, dan heeft Dishonored 2 de potentie om wederom één van de beste stealth-games van zijn generatie te worden.

 1.   
  Thijs.'s avatar

  toch wel benieuwd naar deze titel

 2.   
  gamerfriend01's avatar

  Denk dat deze misschien toch naar 2017 gaat. 😉 Is 2016 niet wat vroeg?

 3.   
  Hitman047's avatar

  ”gamerfriend01″ schreef, "Denk dat deze misschien toch naar 2017 gaat. 😉 Is 2016 niet wat vroeg?"

  Sterker nog; De game staat heel officieel nog steeds gepland voor Q2; ergens tussen 1 januari en 31 maart. Maar dat lijkt me inderdaad erg onwaarschijnlijk. Hoewel 2016 me op zich nog wel haalbaar lijkt zal het tweede kwartaal niet meer lukken.

  Sowieso zit het voorjaar natuurlijk al erg vol…

 4.   
  Shadow Sumo's avatar

  Leuk dat je kunt kiezen tussen Emily en Corvo is goed voor de replaywaarde