Risen 3: Titan Lords – Enhanced Edition

Risen 3: Titan Lords, daarvan heb ik vorig jaar toch al een review gelezen? Denk je nu wellicht. Dat klopt, want in augustus vorig jaar verscheen Risen 3 al voor PlayStation 3, Xbox 360 en pc. Ontwikkelaar Piranha Bytes doet echter mee aan de remaster-trend en dus verschijnt dit jaar Risen 3: Titan Lords – Enhanced Edition voor enkel de PlayStation 4.

Volgende project

Risen 3: Titan Lords – Enhanced Edition is een port in de meest eenvoudige vorm en met deze versie haal je de basisgame en eerder verschenen downloadable content in huis. Nieuwe content voor Risen 3: Titan Lords hoef je na release verder niet meer te verwachten. Ontwikkelaar Piranha Bytes heeft zijn vizier inmiddels al volledig op zijn volgende project gericht, een sciencefiction-RPG genaamd Elex.

Met de content zit het op zich dus wel snor, al moet gezegd worden dat, zoals ook besproken in onze review, Risen 3 niet echt een grandioze titel is. Een ander heikel punt bij remasters en ports is natuurlijk de grafische prestatie van de game op het nieuwe platform. Op dit front weet Piranha Bytes echter totaal niet te overtuigen.

Geen hoogstandje

De framerate oogde niet bijster stabiel en de PlayStation 4-versie van Risen 3: Titan Lords blijkt dan ook niet bepaald een technische hoogstandje te zijn. Hoewel de game op grafisch gebied best aardig oogt, zou het op de PlayStation 4 een stuk beter moeten kunnen draaien dan het nu doet en gezien de zeer beperkte tijd die Piranha Bytes nog heeft voordat de Enhanced Edition van Risen 3 verschijnt, zullen de ruwe randjes van de game ook bij de release vermoedelijk nog aanwezig zijn. De game bleek daarnaast ook met flinke laadtijden te kampen.

Voorlopige conclusie

De Enhanced Edition van Risen 3: Titan Lords doet weinig meer dan dat we eerder al op de PlayStation 3, Xbox 360 en pc zagen. Je krijgt de basisgame en eerder verschenen DLC, die natuurlijk allemaal wel wat beter oogt, maar dan weer niet bepaald soepel draait. De PlayStation 4-versie van Risen 3: Titan Lords zal dan ook maar voor een zeer beperkt publiek interessant zijn, want voor eenieder die de vrij matige game eerder al gespeeld heeft, is er vrijwel geen reden om over te stappen en voor veel andere gamers zijn er simpelweg interessanter alternatieven beschikbaar om je geld aan uit te geven.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren