Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2

De kwaadaardige zombiemeester Doctor Zomboss heeft de wereld veroverd en ondoden heersen over onze planeet. Deze hersenloze wezens kijken nooit uit waar ze lopen en trappen alle tuintjes plat, tot grote ergernis van de planten. Deze besluiten in opstand te komen en dus duurt het niet lang voordat de meest uiteenlopende soorten slaand en schietend het slagveld betreden. Neem bijvoorbeeld de zwaarbewapende, tijdreizende sinaasappel uit de toekomst die over het slagveld rolt, op jacht naar een agressieve zombiegeit. Inderdaad: Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 neemt zichzelf niet bepaald serieus.

Sociaal plezier

De eerste Garden Warfare was niet alleen verrassend en grappig, het spel bleek ook nog eens goed te zijn! Het Plants vs. Zombie-sausje over de redelijk basale shooter gameplay zorgde voor een verfrissende game-ervaring, die vooral goed tot zijn recht kwam wanneer je online met vrienden speelde. Ontwikkelaar PopCap begrijpt dit goed en verandert daarom weinig aan het basisprincipe van de game. Wel heeft het zich vermoedelijk afgevraagd: “wat is er nou nog leuker dan online met je vrienden spelen?” Het antwoord is simpel: met je vrienden op de bank spelen!

In Garden Warfare 2 is het mogelijk om alle spelmodi in split-screen te doorploegen, samen met één vriend. Een zeer welkome feature, vooral in een tijd waarin games zelden nog lokale multiplayer bevatten. Met een vriend op de bank online strijden tegen andere spelers is zeer tof, maar misschien nog wel vetter zijn de speciale co-op quests.

To infinity… and beyond!

Deze quests nemen je mee over de hele wereld… en daarbuiten. In de missie die ik zag, reisde een leger aan planten af naar de maan, om te voorkomen dat Doctor Zomboss daar een basis opzet en zo de planeet kan overnemen. Dit tripje is niet alleen leuk omdat het je laat bewegen met weinig zwaartekracht, het demonstreert ook hoe tof co-op in Garden Warfare 2 is. Iedere speler heeft een eigen klasse (de uiteindelijke game bevat er veertien, met daaraan verbonden honderd personages) en levert dus een unieke bijdrage aan het team. Opnieuw geen wereldschokkende innovaties binnen het shooter-genre, maar dankzij het Plants vs. Zombies-sausje komt ook dit element weer verrassend goed tot zijn recht.


Quests kun je aannemen in je gloednieuwe Blackyard Battleground. Deze gigantische tuin dient niet alleen als uitvalsbasis om nieuwe missies te starten, het is tevens jouw eigen virtuele tuintje. Je kunt deze dus naar hartenlust aanpassen met allerlei mooie plantensoorten, maar let op: het kan zijn dat zombies lucht krijgen van je basis en besluiten deze aan te vallen. Je moet dus altijd op je hoede zijn en hebt geen seconde rust! Het leven van een plant gaat niet over rozen…

Voorlopige conclusie

Plants vs. Zombies: Garden Warfare belooft net zo briljant te worden als het origineel, maar nog eens twee keer zo leuk dankzij de toevoeging van lokale multiplayer! Ook de co-op-missies zijn zeer tof en het moet wel heel gek lopen wil de online multiplayer tegenvallen. Ben je een groot fan van co-op, split-screen-games of lachen, houd Garden Warfare 2 dan goed in de gaten.

  1.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Erg tof dat ze split screen mp hebben. Was een gemis in de vorige game. Pvzgw was een verassend goede game dus dit wordt sowieso een must. Wel erg jammer dat ze een basis hebben toegevoegd, ik heb liever een menu, is veel overzichtelijker en werkt beter.

  2.   
    Mark89NL's avatar

    Heb dit spel al besteld verwacht er veel van deel 1 was leuk om te spelen. En hopelijk overtreft dit deel het eerste deel.