Geen nieuwe Plants vs. Zombies op E3; wel meer gratis content voor Garden Warfare 2

Hoewel velen het wel verwachtten, wist Electronic Arts vanavond niet al onze hopen en dromen te verwezenlijken. Naast een gebrek aan een mogelijke Skate 4, ontbrak ook een nieuwe Plants vs. Zombies-titel in de line-up op EA Play. Dat terwijl her en der wél wat geruchten zweefden over Plants vs. Zombies: Garden Warfare 3


Toch houdt Electronic Arts geen (directe) radiostilte over de shooter spin-off van PopCaps koddige plant-tegen-zombie-formule. Op een Twitch-livestream van gelieerde MyMisterFruit werd de tweede Garden Warfare gespeeld, waarbij verzekerd werd dat de ontwikkelaars binnenkort op de proppen komen met meer gratis content voor de game.

Hoewel een volledig nieuw deel niet zou misstaan, is Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 nog altijd een bijzonder fraai (en kindvriendelijk) schietspel. De game is inmiddels alweer ruim twee jaar oud, maar Electronic Arts en PopCap tonen in ieder geval nog eventjes verder te willen met het bestaande concept.


Een nobele zet van beide partijen, of een noodgedwongen zet om de leegte tussen nieuwe Plants vs. Zombies-games te kunnen overbruggen? Voorlopig lijkt nog niet helemaal duidelijk wát de nieuwe content in zal houden, maar daarover volgt ongetwijfeld later meer.

Wat jij? Was een Plants vs. Zombies: Garden Warfare 3 inmiddels niet de juiste zet geweest, of is het juist mooi dat Electronic Arts nog even verder wil teren op al bestaande formules? Een nieuwe Battle Royale-modus zou de game niet misstaan, en kan misschien wat populariteit bij bijvoorbeeld Fortnite wegsnoepen…

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  Jammer als er geen 3e deel voor alsnog komt. Wel des te leuker dat er gratis content komt voor GW2

  Ik heb die game relatief laat opgepakt. Doordat ik de alombekende mark die game eens zag streamen.. Die daardoor toch gekocht en het een kans gegeven. En ik vond hem stiekem leuker dan verwacht..

  Ik ga eersdaags denk morgen eens op steam de bmx game pipe kopen [9,99] Ik heb er nu wel wat beelden van gezien en het ziet er best aardig uit. Kwa bewegingen lijkt het zeer realistisch.. Maar weet dus niet hoe het zit kwa besturing of het echt een game is die je zo oppakt of dat je er wel enige tijd in moet steken voordat je een beetje uit de voeten kunt…

  Jammer dat dat soort games niet meer als een tripple A game uitkomen. tony hawk en dave mirra waren vroeger toch wel games die ik helemaal suf gespeeld heb.

 2.   
  Tom's avatar

  Ik hoop/verwacht dat het toch op zijn minst zal proberen een soort van Battle Royale-invloeden in de mix te gooien.

  Al was een (free-to-play) Garden Warfare 3, waarin Battle Royale-achtige gameplay sowieso centraal staat, naar mijn idee nog wel de meest logische zet geweest. Als er één kindvriendelijke game is die wat weg kan snoepen van onder andere een Fortnite, dan is het Plants vs. Zombies wel.

 3.   
  mattioza's avatar

  Jammer dat er inderdaad voorlopig geen 3de deel komt, het zal voor volgend jaar zijn.