Nintendo op E3 2015: Star Fox, Mario Maker en misschien The Legend of Zelda?

Volgende week barst het game-evenement van het jaar los en dat schept hoge verwachtingen! Niet alleen bij de twee grote jongens, maar ook bij Nintendo. Helemaal nu laatst bekend werd dat de PlayStation 4 en Xbox One het allebei een stuk beter deden dan de Wii U, moet de Japanse spellenmaker zich meer dan ooit bewijzen. Nadat we afgelopen jaar getrakteerd werden op toppers als Mario Kart 8 en Super Smash Bros., is het nu namelijk de taak aan Nintendo het publiek vast te houden. Hoe gaat het bedrijf dat doen? Wij zetten onze verwachtingen voor de Nintendo E3 Direct op een rijtje!

Wat weten we zeker: Star Fox, Fire Emblem en The Legend of Zelda?

Laten we beginnen met het slechtste nieuws van deze E3. The Legend of Zelda Wii U is uitgesteld naar 2016 en zal niet getoond worden op Nintendo Direct. Misschien een reden om af te haken voor de fans, maar Nintendo zou Nintendo niet zijn als het niet een beetje aandacht aan de game besteedde. Wij hopen en verwachten eerlijk gezegd dan ook dat we aan het einde van de presentatie toch even lekker gemaakt zullen worden met een trailer die ons laat springen op onze stoel. Een andere olifant in de kamer is natúúrlijk de uitgebreide aankondiging van Star Fox. Vorig jaar werd de game al onthuld, maar kreeg de reboot van de serie geen plekje in Nintendo Direct. Ga er dus maar keihard vanuit dat we dit jaar wel een flinke lading aan informatie over ons heen krijgen, veel beeldmateriaal te zien krijgen en binnenkort zelf weer een barrel roll mogen maken!


Ook valt het te verwachten dat Nintendo meer aandacht zal besteden aan de nieuwste Fire Emblem. Dit nieuwste deel in de franchise werd pas aangekondigd en het lijkt erop dat de game misschien in 2015 al verschijnt. Wat zal dit nieuwste deel in de franchise allemaal toe gaan voegen? Ook verwachten we een hoop extra informatie over Pokémon Super Mystery Dungeon, Dr. Mario Reversal! Special Medicine & Germ Buster en Chibi-Robo! die pas werden aangekondigd in een Nintendo Direct. Het valt dan ook te verwachten dat een aantal van deze games of wellicht ook alle bovengenoemde games zelfs al speelbaar zijn op de E3.

De Japanse games

Ook vanuit Japan mogen we een hoop verwachten deze E3. Zo staan Xenoblade Chronicles en Shin Megami Tensei X Fire Emblem op het programma. Xenoblade Chronicles X kan nog wel eens die broodnodige grootschalige RPG worden die de console nodig heeft en er valt nog veel te weten te komen over de game. Exact hoe groot wordt de game bijvoorbeeld en hoe vrij worden alle keuzes? Shin Megami Tensei X Fire Emblem is misschien nog een veel groter mysterie voor de westerse wereld. Wat gaat deze cross-over nou eigenlijk bieden? Kortom: ook de japanologen en RPG-fans onder ons hebben genoeg om zich op te verheugen.

Nieuwe aankondigingen: Animal Crossing Wii U, Pokémon Z en Metroid?

Als we eerlijk zijn, staat er nog weinig gepland dat baanbrekend is. Deze E3 kan dus het moment zijn voor Nintendo om het momentum te verbreken en ons aan zich te binden. Zo zijn er ook al wat kandidaten die hoog op het wensenlijstje staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Wii U-versie van Animal Crossing? Het is alweer enkele jaren geleden dat we ons eigen dierenbos mochten bouwen in Animal Crossing: New Leaf en het lijkt daarom de hoogste tijd voor een groter broertje in HD. Een andere zeer waarschijnlijke kandidaat is de aankondiging van Pokémon Z, want als we iets geleerd hebben van ontwikkelaar Game Freak, dan is het wel dat we (bijna) altijd een derde variant bij elke Pokémon-generatie mogen verwachten. Na Pokémon X & Y zou een Z-deel dan ook zeker niet misstaan.

Een andere franchise die voor velen al veel te lang stil staat is de Metroid-franchise. Hoe vet zou het zijn als we bijvoorbeeld in vol HD los kunnen gaan met een nieuwe Metroid Prime op onze Wii U? Er wordt dan ook al een tijd gespeculeerd of misschien Retro Studios hier niet mee bezig is. Sinds Donkey Kong Country: Tropical Freeze hebben we namelijk weinig gehoord van de studio en dat is ook alweer een jaar geleden, al kan de studio ons natuurlijk ook nog altijd verrassen met een ander project. De echte Nintendo-diehards die hopen natuurlijk op de aankondiging van een nieuwe 3D Mario-game. Zal bijvoorbeeld een Super Mario Galaxy 3 ooit nog het licht zien? We kunnen het enkel hopen.

Opvulling van het najaar: Mario Maker, Yoshi’s Woolly World

Op dit moment staat er eigenlijk nog weinig op de planning voor dit najaar. Wat we zeker weten is dat we eind deze maand in ieder geval los mogen gaan met Yoshi’s Woolly World en in september met Mario Maker. Hoewel dit hoogstwaarschijnlijk prima titels worden, valt dit natuurlijk toch erg mager te noemen. Wil Nintendo het publiek vasthouden, dan zullen er ongetwijfeld meer aankondigingen gedaan moeten worden. Naar verwachting zullen dan ook enkele van de titels die we hierboven noemden, in het najaar verschijnen. Om de concurrentie voor te blijven zal er dan ook eigenlijk nog een grote verrassing op tafel moeten komen.

Mobile games en Amiibo

Eén laatste enorme rol is weggelegd voor twee andere projecten van Nintendo. Zo zal niemand zijn ontgaan wat voor een belachelijk succes de speelgoedfiguren zijn geworden. Het bedrijf heeft reeds 10 miljoen Amiibo verkocht en dat aantal stijgt met de dag. Het zit er dus dik aan te komen dat een aantal nieuwe figuren wordt aangekondigd en duidelijk wordt wat de Amiibo zullen toevoegen aan toekomstige games. Wat zul je er bijvoorbeeld mee kunnen in Star Fox Wii U? Een andere enorme verrassing worden de games voor mobiele platformen. Krijgen we bijvoorbeeld een mobiele Pokémon of een mobiele Mario? Hoewel Nintendo heeft aangegeven dat het de focus ligt op de Wii U en 3DS, zou een klein gastoptreden van de mobiele Mario een leuke verrassing zijn.

Benieuwd wat Nintendo echt gaat onthullen?

Kom dan op

dinsdag 16 juni

om

18:00 uur

naar GamersNET, want dan kun je de

livestream

van Nintendo’s persconferentie volgen. Chat gezellig met andere bezoekers en maak dit historische evenement live mee! Check onze E3 FAQ voor meer informatie.

  1.   
    King of Heroes's avatar

    Ik dacht dat Fire Emblem pas in 2016 ging verschijnen in het westen. In Japan is hij voor binnekort.

  2.   
    Papachico's avatar

    Wat weten we zeker. Star Fox, Mario Maker en The Legend of Zelda? Knap dat jullie iets zeker weten maar vervolgens afsluiten met een vraagteken.

    Goed, ik ben enkel geïnteresseerd in Star Fox en Zelda. Als Star Fox een remake is van de oldschool Nintendo 64 dan heb ik er zeker interesse in. Zelda blijft altijd een plekje in mn hart houden. Heb geen vrienden met een Wii U aangezien t meer voor familie en kinderen is. Vrij jammer want Zelda is de enige game dat ik zou willen hebben. Ga er alleen geen Wii U voor aanschaffen. Heb ik al eens gedaan met de Wii. Super game, maar t niet waard om er een console voor te kopen. Goed, ik dacht dat er wel meerdere boeiende spellen zouden komen, mja Nintendo is niet meer wat t was voor mij.

  3.   
    Valent!jn's avatar

    Papachico schreef, "Wat weten we zeker. Star Fox, Mario Maker en The Legend of Zelda? Knap dat jullie iets zeker weten maar vervolgens afsluiten met een vraagteken. "

    Ik begrijp je punt, maar de titel klopt wel. Dat vraagteken geldt namelijk alleen voor de laatste titel, zoals in het artikel wordt uitgelegd. Enerzijds weten we zeker dat The Legend of Zelda is aangekondigd (en dus bestaat) en anderzijds weten we zeker dat Nintendo gesteld heeft dat het niet dieper ingaat op de game tijdens de E3. Oftewel, het is de vraag of Nintendo toch even aandacht aan de titel gaat besteden. Er is dus zekerheid met een vraagteken. 😉

    Al snap ik dat het stilistisch gezien verwarrend kan zijn. 😆

  4.   
    noah81's avatar

    nintendo moet echt eens gaan knallen met een paar goeie titels want anders staat ie steeds vaker uit hier.
    en tja zelda… duurt me allemaal veel en veels te lang voor die uitkomt 🙁 kan niet wachten op die game.