Furious 7

Furious 7 zal deze week eindelijk de bioscopen binnen racen. Het is tevens het laatste deel waarin acteur Paul Walker als de ex-politieagent Brian O’Conner te zien zal zijn. Vanwege de dood van Walker schept deze film extra hoge verwachtingen. Maar weet Vin Diesel, onder leiding van regisseur James Wan (The Conjuring), deze verwachtingen waar te maken?

Furious 7 gaat verder met waar Fast & Furious 6 eindigde. De introductie van Deckard Shaw, fantastisch gespeeld door Jason Statham, was voor vele fans een schrik. De verhaallijnen van Tokyo Drift en Fast & Furious 6 komen hier namelijk samen. Racer Han (Sung Kang), die door Dominic Turreto (Vin Diesel) wordt beschouwd als familie, wordt omgebracht door Deckard. Deze schurk is de grote boze broer van Owen Shaw, jawel, de schurk uit Fast & Furious 6. En Deckard is op zoek naar het team van Dominic om zijn broertje te wreken. Dit is een vrij simpel concept voor de film, maar dit wordt allemaal uitgebreid met nieuwe personages en nieuwe uitdagingen voor Dominic en zijn team.

Omdat we in Fast & Furious 6 afscheid hebben moeten nemen van twee hoofdpersonen krijgen we er in deze film weer nieuwe personages voor terug. Naast Jason Statham worden Kurt Russell (The Thing) en Nathalie Emmanuel (Game of Thrones) geïntroduceerd. Vooral Kurt Russell’s Mr. Nobody, zoals hij zichzelf noemt, weet flink wat indruk te wekken. Als er nog een nieuw deel in de serie wordt gemaakt, dan zien we hem graag terugkeren. Ook Nathalie Emmanuel speelt een prima rol, maar voelt af en toe wat overbodig. Zij speelt de hacker Ramsey, maar lijkt in elk opzicht erg veel op de Tej (Ludacris), de technische man van de groep die al sinds 2 Fast 2 Furious onderdeel is van de serie.

De Fast & Furious franchise staat bekend om zijn auto’s, maar de afgelopen drie films is actie iets wat steeds belangrijker is geworden. Niet dat ik dit erg vindt, want de actie in Furious 7 is weer fantastisch. Er zit in de film voor ieder wat wils. Mensen die altijd al Dwayne Johnson hebben willen zien vechten met Jason Statham, zullen zeker tevreden zijn. Ook autoliefhebbers kunnen hun hart ophalen en krijgen meer dan genoeg snelle actiescènes te zien. Een uitblinker is de achtervolging op een berg, die ook al gedeeltelijk in de trailer te zien was, waarbij het team van Dominic zich met auto en al uit een vliegtuig laat werpen. Toch hadden sommige momenten iets korter gemogen. De laatste scène in Los Angeles duurt met ruim vijftig minuten, in een film die bij elkaar al meer dan twee uur duurt, wat te lang.

Het zou kunnen voorkomen dat je als kijker, de film hier en daar iets wat over de top vindt. Dat kan ook wel kloppen, want logica en zwaartekracht zijn twee belangrijke dingen die niet in deze film voorkomen. Dit levert vooral een aantal memorabele momenten op, waaronder een auto die van gebouw naar gebouw vliegt. Zo zegt Brian tegen Dominic: ‘’Cars Don’t Fly’’. Nou, dat doen ze dus wel in deze film.

Het emotionele deel van deze film zit richting het einde, waar acteur Vin Diesel nog een laatste eerbetoon geeft aan de overleden acteur Paul Walker. Het begint hier een beetje te bezinken dat dit echt zijn allerlaatste film is. Menig fan van de franchise zal een pak zakdoeken mee moeten nemen, want deze zullen zeker van pas komen. In ieder geval kan ik als liefhebber zeggen dat Furious 7 voor een waardig einde voor de acteur zorgt, maar zeker ook voor de franchise. Of er nog een achtste deel gaat komen is nog niet definitief bevestigd, maar we hebben goede hoop. De tagline van de film luidt: ‘’One Last Ride’’ en wat voor een.

Furious 7 is popcornvermaak van het hoogste niveau en krijgt van ons 4,5 ster.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Bomvol actie
  • Eerbetoon aan Paul Walker
  • Over de top
  • Statham’s slechterik

Wat is NOT

  • Duurt net iets te lang

9

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren