The Equalizer Blu-ray

In september van vorig jaar was het weer eens tijd voor een nieuwe Denzel Washington-film, The Equalizer. Afgelopen week verscheen de film op Blu-ray, wat voor ons weer een mooi moment was deze op te pakken. Is deze het aanschaffen waard?

Over de film
Regisseur: Antoine Fuqua | Cast: Denzel Washington (Robert McCall), Chloë Grace Moretz (Teri), Bill Pullman (Brian Plummer) en Melissa Leo (Susan Plummer) | Speelduur: ca. 132 minuten | Bioscooprelease: 25 september 2014

McCall (Denzel Washington) heeft zijn mysterieuze verleden achter zich gelaten en is vastbesloten om een nieuw en rustig leven te leiden. Maar als hij Teri (Chloë Grace Moretz) ontmoet, een jong meisje die in de greep is van een uiterst gewelddadige groep Russische gangsters, kan hij niet hulpeloos toekijken. Gewapend met geheime vaardigheden waarmee hij wraak kan nemen op iedereen die de hulpelozen mishandelen, laat McCall zijn pensioen voor wat het is en voelt wederom zijn verlangen naar gerechtigheid ontwaken. Als iemand problemen heeft, als alles hen tegenzit, als ze zich tot niemand kunnen wenden, dan helpt McCall. Hij is The Equalizer.

Over de Blu-ray
Beeld: 1080p High Definition Breedbeeld (2.40:1) | Geluid: Engels 7.1 DTS-HD Master Audio en Frans en Italiaans 5.1 DTS-HS Master Audio | Ondertitels: Nederlands, Engels en Frans | Aantal discs: 1 x Blu-ray | EAN: 8712609651829 | Ook verkrijgbaar op: DVD | Retail release: 23 januari 2015

Met een acteur als Denzel Washington in de hoofdrol kan je eigenlijk maar één ding verwachten en dat is keiharde actie. Meer dan dat is The Equalizer dan ook eigenlijk niet, maar toch wist de film ons eind september vorig jaar aardig te vermaken. Op de Blu-ray is de film voorzien van een kristalhelder 7.1 geluid en een exclusiever vengeance-mode, als we de sticker op de voorzijde tenminste mogen geloven. Deze laatste houdt simpelweg in dat we de film ook kunnen bekijken met het commentaar van Denzel Washington en regisseur Antoine Fuqua, welke iedere dodelijke move tot in detail uitleggen.

Op de schijf treffen we verder nog een aantal featurettes en een fotogalerij, waarvoor geen ruimte was op de DVD-uitgave. De specials Home Mart: Bout voor bout de boel opbouwen en Kinderen van de nacht zien we zowel terug op de Blu-ray als op de DVD. Daardoor zijn beide discs dus goed gevuld, maar de Blu-ray net iets meer dan de DVD, zoals we gewend zijn.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren