Wild Card

Jason Statham staat bekend om zijn keiharde vechtfilms, maar deze actieheld heeft ook regelmatig zijn missers. Homefront is hier een goed voorbeeld van. Deze film had een goed concept, maar de uitvoering was niet sterk genoeg. Er was gebrek aan actie en de film bevatte teveel slecht spelende acteurs. Na het zien van de trailer van Wild Card loop je toch wel de bioscoop in met de hoop dat deze film van hetzelfde niveau zal zijn als eerdere actiefilms van afgelopen jaar zoals John Wick en The Raid 2: Berendal.

Het is af en toe wel fijn om hersenloos te kunnen genieten van slechteriken die in de pan worden gehakt, maar dit is niet het geval bij Wild Card. De film wil serieuze onderwerpen als gokverslaving en seksueel misbruik behandelen, maar dit gaat niet als je een gebrek hebt aan goede acteurs in je film. Regisseur Simon West had zijn cast wel wat beter mogen uitkiezen. Jason Statham is een prima hoofdrolspeler, maar wanneer het op moeilijkere en emotionelere scènes aankomt kun je beter een serieuze acteur in je film hebben. Ook is Dominik Garcia-Lorido geen top actrice. Ze speelt af en toe zelfs zo slecht dat ze je gaat irriteren. Hetzelfde geldt voor Michael Angarano, die de rol van Cyrus vertolkt. Maar gelukkig speelt niet iedereen zo dramatisch als de eerder genoemden. Stanley Tucci en Hope Davis zijn allebei hoog gewaardeerde acteurs, maar wat ze in deze film doen is mij een raadsel. Ze zijn beiden ongeveer in totaal maar 10 minuten in de film te zien. Stanley Tucci speelt crimebaas ‘’Baby’’ en Hope Davis is Statham’s favoriete Blackjack dealer.

Het verhaal van de film is vrij simpel. Statham’s personage Nicholas Wild wil 500.000 dollar verdienen zodat hij vijf jaar lang Las Vegas kan verlaten om een zeiltocht te maken over de Middellandse Zee. Hij probeert dit geld bij elkaar te sprokkelen door Blackjack te spelen, hierbij komt het onderwerp gokverslaving aan bod. Tegelijkertijd verhuurt Nicholas zichzelf als bodyguard, maar doet ook nog een aantal minder traditionele opdrachten om de kost te verdienen. Hij wordt benaderd door een van zijn oude kennissen Holly, die door de zoon van een maffiabaas is verkracht en afgeranseld. Holly wil wraak en vraagt Nicholas om hulp. Natuurlijk doet Nicholas altijd het goede en besluit even een woordje te wisselen, met de zoon van de maffiabaas, wat flinke gevolgen heeft.

Je zou verwachten dat er veel gevochten gaat worden. Maar helaas moeten we je teleurstellen, er zijn in deze anderhalf uur durende film maar twee echte vechtscènes. Dit is bizar weinig voor een film die gemarket wordt als een actiefilm, met nota bene Jason Statham in de hoofdrol. De vechtscènes die in de film zitten zijn daarbij wel erg sterk. Er is hierin een mix van slow-motion en close up camera’s wat erg doet denken aan de film 300. Maar of dit alles goedmaakt voor de rest van de film? Nee, niet echt. Er zit eigenlijk maar één spannende scène in de hele film. Deze heeft simpel gezegd te maken met een heggenschaar en een paar edelen delen. Verder is het hele verhaal erg rommelig en is het einde van de film een behoorlijke anticlimax. Je verwacht een groot gevecht om leven en dood, maar wederom zal je teleurgesteld zijn.

Wild Card is voor een Jason Statham-film vrij saai en actieloos. Natuurlijk siert het de acteur om eens wat anders te proberen, maar met de weg die hij met Wild Card inslaat stelt hij de echte fans vermoedelijk erg teleur. Alles wat er in de film gebeurt ben je waarschijnlijk na een dag alweer vergeten, al zal de heftige heggenschaar-scène je misschien als enige wat langer bij blijven. Dankzij dit alles geven de film Wild Card slechts 2 sterren.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Gave actie-scènes...

Wat is NOT

  • ...er zijn er maar weinig van
  • Acteerwerk grotendeels slecht
  • Anticlimax aan het einde

4

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren