Night at the Museum: Secret of the Tomb

Museum bewaker Larry (Ben Stiller) is na 5 jaar terug met een nieuw avontuur. Ditmaal bezoeken de vrienden het British museum in London. Ze zijn op zoek naar het geheim achter het tablet van Ahkmenrah (dit is het artefact dat ervoor zorgt dat alle museumstukken tot leven komen), omdat het zijn magie lijkt te verliezen. De vader van de jonge Farao is namelijk de enige die weet wat het geheim is achter de magie van het tablet. Zijn lichaam bevindt zich dus in het British museum. Dit derde deel speelt zich dus af in een nieuw museum en biedt nieuwe kansen.

Dat te hebben gezegd valt er ook te melden dat The Secret of the Tomb een stuk beter is dan zijn voorganger. Deze film speelde zich af in het Smithsonian museum in Washington. Je zou zelfs kunnen zeggen dat dit deel de beste is uit de Night at the Museum-trilogie. Al hadden ze de film wel een andere naam mogen geven, want zo bijzonder is dat geheim van die tombe niet.

Nu Larry samen met onder andere Theodore Roosevelt (Robin Williams), Jedediah (Owen Wilson), Octavius (Steve Coogan), Attila de Hun (Patrick Gallagher), Ahkmenrah (Rami Malek), zijn zoon Nick (Skyler Gisondo) en het aapje Dexter door het nieuwe museum rond banjert, betekent dit natuurlijk ook dat er veel nieuwe personages worden geïntroduceerd. Vooral ridder Lancelot (Dan Stevens) speelt een grote rol in deze nieuwe film. Het haalt echt het kind in je naar boven wanneer je Lancelot ziet vechten met een Triceratops of een Tibetaanse slangendemon. Ook zorgt de nachtbewaker van het British museum, gespeeld door Rebel Wilson, voor veel grappige scènes die zowel humor voor kinderen als voor ouders bevatten.

Maar niet alle personages zijn even leuk. Er is één irritatiefactor, in de vorm van een holbewoner. Ben Stiller speelt in dit derde deel niet alleen Larry, maar ook deze holbewoner. Sinds deze veel op Larry lijkt ziet hij hem ook als vader. Zijn scènes zijn voornamelijk slapstick gericht en zijn nauwelijks grappig. Dit wordt dus ook snel vervelend, maar kinderen zullen er waarschijnlijk geen last van hebben. Voor Hugh Jackman-fans is er nog een leuke verassing aanwezig. Hij heeft namelijk een cameo als zichzelf, wat misschien wel het grappigste moment uit de film is.

Een centraal thema in de film is verder gaan met je leven. Larry moet bijvoorbeeld zijn zoon laten gaan, die sinds hij klaar is met de middelbare school wil gaan deejayen op Ibiza. Zo zijn er nog meer van dit soort situaties die aangeven dat The Secret of the Tomb ook daadwerkelijk het laatste deel zal zijn in deze franchise. Wanneer aan het einde van de film iedereen afscheid neemt van elkaar, levert dit emotionele scènes op. Zeker wanneer Robin Williams aan de beurt is heb je het gevoel alsof de acteur afscheid neemt van het publiek. Helemaal aangezien dit zijn laatste fysieke rol is in een film.

Night at the Museum: The Secret of the Tomb is een zeer geslaagde familiefilm, die meer dan genoeg humor oplevert voor zowel kinderen als ouders. De film is wel een bioscoop bezoekje waard, zeker voor de fans van de eerdere delen. Het is de derde keer dat een nieuw museum tot leven komt en het lijkt zijn magie niet te verliezen. De film heeft een lekker tempo waardoor je je niet zal vervelen. Toch hadden er wat meer scènes met Owen Wilson’s Jedediah en Steve Coogan’s Octavius aanwezig mogen zijn. Deze twee hebben onderhand wel bewezen dat ze als duo voor veel komedie kunnen zorgen.

Dit is een spannende avonturenfilm vol humor en daardoor belonen wij Night at the Museum: The Secret of the Tomb met 3,5 ster.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Beter dan zijn voorgangers
  • Lancelot

Wat is NOT

  • De holbewoner is niet grappig
  • Te weinig van Wilson en Coogan

7

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren