Into the Woods

Disney trapt 2015 af met een heel nieuw concept. In Into the Woods steekt men meerdere sprookjes niet alleen in een modern jasje, ook overlappen de verhalen elkaar. Wereldwijd staat de teller op moment van schrijven al over de 150 miljoen dollar en er kan dus gezegd worden dat de film het redelijk goed doet tot op heden, maar kan deze ook voldoen aan onze verwachtingen? En speelt Meryl Streep haar rol daadwerkelijk zo goed dat ze een Oscar verdient?

Meryl Streep
Laten we op die laatste vraag maar direct een duidelijk antwoord geven: ja! Meryl Streep speelt een dijk van een rol en leeft zich volledig in in haar personage van slechte heks met een klein hartje. Je kan met recht zeggen dat deze rol haar op het lijf geschreven is. Gedurende de film is amper te merken dat de actrice later dit jaar alweer 66 kaarsjes mag uitblazen. Haar personage loopt eigenlijk als een rode lijn door de film heen en is de link tussen alle sprookjes die in deze film de revue passeren.

Verzamelfilm
Hoewel er in Into The Woods duidelijk één hoofdverhaal is, zien we meerdere sprookjes samenkomen. De heks, welke gespeeld wordt door Meryl Streep, heeft jaren geleden een vloek uitgeroepen over het huis waar de bakker (James Corden) en zijn vrouw (Emily Blunt) wonen. Hierdoor is het voor hen onmogelijk een kind te krijgen, iets wat één van hun grootste wensen is. Om de vloek op te heffen heeft de heks een aantal ingrediënten nodig: een koe zo wit als melk, een cape zo rood als bloed en een haarlok zo geel als mais. Deze hinten in dezelfde volgorde naar de verhalen van Sjaak en de Bonenstaak, Roodkapje en Assepoester.

Iets teveel musical
Hoewel het nieuwe concept van het samenvoegen van deze sprookjes ons wel aanspreekt en de manier waarop dit met het verhaal is gedaan ook voor een goed gevoel heeft gezorgd, is Into the Woods wat ons betreft toch net iets té musical-achtig. Enkele liedjes worden sterk ingezongen door de cast, maar maken bij lange na niet zoveel indruk als bijvoorbeeld Let it Go uit Frozen. Dit gaat op den duur helaas ten kosten van de vermaaklijkheid en had wat ons betreft dan ook iets minder gekund.

Conclusie
Al met al hebben we erg genoten van Into the Woods en heeft Disney het wederom geflikt een sterke film neer te zetten, zo aan het begin van het jaar. Toch is het dankzij de minder herkenbare liedjes een kleine tegenvaller ten opzichte van de verwachtingen. Daarom belonen we Into the Woods dan ook met ‘slechts’ twee en een halve ster. Hadden de liedjes voor iets meer sfeer gezorgd en waren deze iets meer blijven hangen dan was onze score waarschijnlijk een stuk hoger uitgevallen.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Meryl Streep

Wat is NOT

  • Te veel musical
  • Te weinig Disney

5

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren