Spongebob: Sponge Out of Water

Het is alweer een tijdje geleden sinds de laatste aflevering van SpongeBob werd gemaakt, sindsdien is de populariteit van de spons wat gedaald. Maar het lijkt erop dat hier binnenkort verandering in gaat komen. Een nieuwe reeks van de serie is op komst. En hoe kun je dat beter vieren dan met een 3D-film. Laten we zeggen dat de film vol verrassingen zit.

Er is ongelooflijk veel gaande in SpongeBob: Sponge Out of Water. Het is alsof de schrijvers een heel seizoen aan materiaal in één film wilden stoppen. Er komen verschillende populaire filmthema’s in voor. Van tijdreizen tot sciencefiction en van een post-apocalyptisch Bikini Broek tot superhelden. Het gaat allemaal heel snel, maar dat is voor kinderen niet zo erg, want die zullen zich geen moment vervelen. Gelukkig is het verhaal ook niet al te ingewikkeld.

Het geheime recept van de beroemde krabburger wordt gestolen door een piraat, genaamd Burger Beard. Deze beruchte piraat wordt gespeeld door niemand minder dan Antionio Banderas. De acteur wilde dolgraag onderdeel worden van de populaire Nickelodeon-franchise en dat is goed te zien in zijn spel. Hij steelt, als enige fysieke acteur, bijna elke scène waar hij in zit, vanwege zijn slapstick manier van spelen.

Het recept dat dus gestolen is door Burger Beard is nog nooit eerder verdwenen, ook al heeft aartsrivaal Plankton het al velen malen geprobeerd. Nu het recept weg is, weet SpongeBob niet langer hoe hij krabburgers moet maken. In het handboek van de Krokante Krab staat namelijk dat niemand het geheime recept mag onthouden. Er ontstaat volledige chaos in Bikini Broek en SpongeBob gaat met de hulp van zijn vrienden achter het recept aan.

Hoe maf het concept ook klinkt, SpongeBob: Sponge Out of Water is een zeer vermakelijke kinderfilm. Maar het is ook echt een kinderfilm, want het zou goed kunnen dat veel ouders zich, net als bij de serie, mateloos zullen irriteren aan de gele spons.

Het grote thema waar deze film om draait is het live action-element, de animatie tussen de echte mensen, want SpongeBob en zijn vrienden komen onze wereld in om het krabburger recept terug te krijgen. Deze live-action is gemaakt door dezelfde studio die verantwoordelijk was voor de teddybeer Ted in de gelijknamige film. De animaties van SpongeBob, Patrick, Octo, Krabs en Sandy zien er dan ook prima uit. Toch komen ze pas ver over de helft van de film boven water. Wat vrij laat is en ook wel een beetje jammer. Daarentegen leveren de scènes, die zich op het vaste land afspelen, veel actie en avontuur op en zij maken de kinderfilm nog spannender dan dat deze al was. Verder zijn de scènes ook een hulde aan het superheldengenre dat op dit moment ongelooflijk populair is.

SpongeBob: Sponge Out of Water is een zeer geslaagde comeback voor de spons en zijn vrienden. De film lijkt een mooie opzet voor Nickelodeon te zijn om hun meest populaire cartoon weer terug te laten keren op het kleine scherm. De film bevat een flinke dosis flauwe en melige humor, waarmee SpongeBob menig kinderhart weer zal veroveren. En aan alle ouders die met hun kinderen mee moeten naar de bioscoop. We wensen jullie veel succes.

SpongeBob: Sponge Out of Water krijgt vanwege de creativiteit en mooie animatie 3 sterren.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Veel verschillende thema's
  • Flinke dosis flauwe humor

Wat is NOT

  • Soms wat irritant

6

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren