Yoshi’s Woolly World Fast Forward 2015

Wat is kriebelig, zacht en zo pluizig als een bolletje wol? Nee, het is niet de kersttrui van je oma! Het is de heldhaftige groene dino Yoshi in zijn nieuwste avontuur! In Yoshi’s Woolly World mogen Wii U-gamers in de huid van het wollige wezentje duiken en als vanouds platformen, maar gaat de game ook dieper dan dit donslaagje? Valentijn blikt alvast met je vooruit.

Baanbrei-kend terrein!

Feitelijk is het concept van Yoshi’s Woolly World niet nieuw. Enkele jaren geleden ging Nintendo al de samenwerking aan met de studio Good-Feel, waaruit het liefdesproject Kirby’s Epic Yarn kwam rollen. Ook daar mochten gamers aan de bak met een karakter gemaakt van wol. Nu vier jaar later is het weer feest en kunnen gamers losgaan met Yoshi in plaats van Kirby! Maar wat is er anders aan deze titel? Nou, ten eerste is deze titel dankzij de kracht van de Wii U in volledig HD. Waar de beelden van het avontuur van Kirby al warme gevoelens naar boven brachten, doet het avontuur van de groene Dino dat nog eens tienmaal zo sterk! Tel daar de koddige muziek bij op en je raakt nog eens de gevoelige snaar van de grootste badass.

De wollen platformer laat zich grotendeels spelen als de Yoshi’s Island-games, wat erop neerkomt dat je grotendeels rondloopt en springt en met eieren gooit. Verwacht dus wat je vorig jaar op de 3DS gepresenteerd kreeg in Yoshi’s New Island, maar dan op je Wii U. Al is ditmaal alles van wol. Dat valt ook terug te vinden in de gameplay. Zo kun je nu bijvoorbeeld met bolletjes wol gooien en zo je tegenstanders eens flink vastbinden. Al klinkt dat iets meer als bondage, dan iets wat recht doet aan deze uiterst schattige titel. Verder zitten er allerlei kleine puzzeltjes in de game, die inventief gebruik moeten gaan maken van het wolconcept. Verwacht dus een op-en-top Nintendo-game.

Gamen met je vriendin?

Toch is niet alles bekend terrein in de game. Zo zal er voor het eerst in de franchise een grote nadruk op een co-op-modus liggen. Samen met een tweetal Yoshi’s kun je bijvoorbeeld op strategische wijze al het pluizige gevaar te lijf gaan. Ook loop je soms tegen puzzels aan waarbij je beide dino’s nodig hebt. Wij hopen dat dit de game nét dat beetje strategische diepgang gaat geven, wat ook de meer hardcore gamers wellicht over de streep trekt. Wat ons betreft kan dit dan ook nog wel eens dé perfecte game worden om samen met je vriendin te spelen! (Niet seksistisch bedoeld uiteraard.)

Voorlopige conclusie

Yoshi’s Woolly World zal de harten van vele gamers doen smelten, vooral dankzij het aandoenlijke uiterlijk van de game. Wat de gameplay betreft valt het nog te bezien of de game genoeg te bieden heeft voor de hardcore platformliefhebbers. Want hoe schattig de game ook is, mag er wel wat uitdaging en diepgang inzitten. Voor nu zetten we daarom nog onze vraagtekens bij deze titel. Toch lijkt het wollige avontuurtje van de dino in ieder geval de game bij uitstek te worden om samen met je vriendin te spelen! Of met je dochter, of met je moeder, of met je breiende oma.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over Yoshi’s Woolly World te weten te komen, bekijk de screenshots, check de video’s en lees al het nieuws.

  1.   
    fantasyfreak's avatar

    Ik kijk toch echt zo erg uit naar deze game 😀

  2.   
    sksk55's avatar

    helaas heb ik geen wii u in huis

  3.   
    Weits's avatar

    van wie mag ik een Wii u lenen ?