The Legend of Zelda Wii U Fast Forward 2015

2014 was voor velen hét jaar voor de Wii U. Niet alleen konden we losgaan met een nieuwe episode in de Mario Kart-reeks, maar we konden elkaar voor het eerst ook in HD de hersenen inslaan in een nieuwe Super Smash Bros.! Een sterke comeback dus, voor een console die bijna op sterven lag. En hoe kan Nintendo dit momentum beter vasthouden dan met het lanceren van hun grootste parel? Kom maar op met die legende!

Want als er één franchise is die gamers ertoe kan zetten om een Nintendo-apparaat aan te schaffen, dan is het The Legend of Zelda wel. Al generaties lang weet elke episode binnen de serie zowel te verrassen als een epische en ongekende ervaring te bieden. Of het nou Ocarina of Time, Skyward Sword of de Wind Waker is. Hoewel we van die laatste titel al een HD-remake voorgeschoteld kregen eerder dit jaar, wachten we met smart op een nieuw deel. Een enige echte originele The Legend of Zelda-game in HD. En die komt er: in 2015!

Open wereld!

Maar wat weten we nou eigenlijk al van de legende in spé? Eigenlijk bijzonder weinig. De eerste échte vernieuwing die de game moet gaan bieden is een enorme open wereld! Wat zal betekenen dat er veel minder nadruk zal gaan liggen op de oude manier waarop je tempels betrad. Volgens ontwikkelaar Eiji Aonuma moet deze nieuwe aanpak de spelers veel meer vrijheid geven dan ooit tevoren. Zo kun je zelf kiezen waar je eerst heengaat en op welke wijze je daar komt. De game lijkt dan ook meer het pad te nemen, dat The Legend of Zelda: A Link Between Worlds ook al nam. Krijgen gamers dan eindelijk een game in handen die lijkt op een cross-over tussen The Legend of Zelda en Skyrim? Laten we het hopen.

Als we namelijk de gameplaybeelden mogen geloven (die allemaal ingame zijn), dan gaat die wereld nog wel eens enorm worden. Zoals we gewend zijn van de franchise, zal de open wereld te verkennen zijn op het vertrouwde edele dier Epona. Link zal voor het eerst daarbij de mogelijkheid hebben om in slow motion los te gaan met zijn net zo vertrouwde pijl en boog. Zo kan hij van Epona springen en gelijk met de juiste precisie een pijl in het voorhoofd van zijn tegenstanders planten. Al kunnen spelers ook nog altijd net zo goed vertrouwen op het zwaard van de dappere held.

Glorie voor de GamePad?

De gameplaybeelden die we hebben gezien, laten een gamer in ieder geval snakken naar meer. Toch is de vraag of Nintendo eindelijk de kans gaat pakken om zijn GamePad te rechtvaardigen. Zo heeft het bedrijf bij de vorige twee grote The Legend of Zelda-titels ervoor gekozen om de game op een geheel nieuwe wijze bestuurbaar te maken. Twilight Princess liet zich namelijk al gedeeltelijk besturen via de unieke mogelijkheden van de Wii-controller en Skyward Sword deed daar nog een flinke schep bovenop. Zal ook The Legend of Zelda: Wii U uniek gebruik gaan maken van de GamePad? Het tweede scherm geeft in ieder geval genoeg geniale mogelijkheden voor de puzzels die al jarenlang de serie sieren. Het valt te hopen dat het stukje hardware eindelijk zijn gimmicky status verliest.

Voorlopige conclusie

Hoewel we nog ontzettend weinig weten van de nieuwe epos in de The Legend of Zelda-franchise, kan het haast niet misgaan. Al hebben we nog maar twee trailers gezien, weten die meer dan genoeg te doen om elke Nintendo-fan weer schreeuwend op zijn stoel te krijgen. Hongerend voor meer en meer. Er zijn misschien nog genoeg vraagtekens bij de game te zetten, maar dat geeft niet. Want met de sterke line-up van Nintendo van 2014, moet hun ultieme legende daar toch nog eens flink overheen gaan? Helemaal als de game Skyrim-proporties aan moet gaan nemen. Kom maar op met die legende!

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over The Legend of Zelda Wii U te weten te komen, bekijk de screenshots, check de video’s en lees al het nieuws.

 1.   
  Pater100's avatar

  Kan niet wachten

 2.   
  noah81's avatar

  Ik kan ook niet wachten. Ik hoop alleen dat die hele grote wereld goed uitpakt en dat je niet uren rond dwaalt waarin je je afvraagt wat je aan het doen bent. Maar we zullen zien

 3.   
  KingOfFrozenNL's avatar

  Ik doe graag met deze game mee a de Fastforward prijsvraag 🙂 Heb net een nieuwe Wii U en deze zou mooi staan op mn nieiwe plankje 🙂