Horrible Bosses 2

Over het algemeen zijn komedie-sequels minder succesvol dan hun voorgangers. In een vrij korte periode krijgen we twee sequels op succesvolle komedies, Dumb and Dumber To, die eerder deze maand uitkwam, en nu ook Horrible Bosses 2. Of Horrible Bosses 2 zijn voorganger weet te overtreffen is nog maar de vraag.

In Horrible Bosses 2 volgen we wederom de drie vrienden Nick, Kurt en Dale. In het vorige deel probeerde ze alle drie hun bazen uit de weg te ruimen. In dit vervolg zijn de drie vrienden voor zichzelf begonnen en krijgen ze de kans hun product te verkopen aan het vader en zoon duo Rex (Chris Pine) en Bert (Christoph Waltz). Dit is de zogenaamde Shower Buddy, een speciale douchekop. Als Nick, Kurt en Dale door het duo worden bedrogen en zwaar in de schulden komen te staan, krijgen de drie het idee om Rex te ontvoeren. Ze vragen vervolgens losgeld om hun schulden af te kunnen betalen en hun bedrijf terug te krijgen.

Nick, Dale en Kurt worden opnieuw gespeeld door Jason Bateman, Jason Sudeikis en Charlie Day. De chemie tussen deze drie heren is erg sterk en je kan met veel plezier naar hun akkevietjes kijken. De onderlinge gesprekken die ze voeren moeten haast wel geïmproviseerd zijn, want ze zijn erg grappig. Toch kan dit ook snel irritant worden als het te veel herhaalt wordt. De drie acteurs weten hoe de ander gaat reageren daar kunnen ze mooi op inspelen. Je hebt de serieuze Nick (Jason Bateman), de stresskip Dale (Charlie Day) en de grappige Kurt (Jason Sudeikis). Ze zijn alle drie perfect gecast.

De rest van de cast bestaat uit Jennifer Aniston als de sexy tandarts Julia, Jamie Foxx als de niet zo criminele Motherfucker Jones, Christoph Waltz als de bedrieger Bert en Chris Pine als zijn achterbakse zoon Rex. Deze acteurs leveren allemaal prima prestaties al wordt Christoph Waltz toch een beetje gemist. Hij is vrij weinig in de film te zien, laat staan in de komische scènes. Dit is erg jammer want we weten dat Waltz het komedie element goed beheerst, dit hebben we gezien in onder andere films als Django Unchained en Inglorious Bastards. Ook heeft Kevin Spacey een kleine, maar leuke rol in de film.

Het begin van Horrible Bosses 2 is hilarisch, wanneer de drie op live televisie hun product laten zien. Al vrij snel worden er veel grappen herhaalt en dit maakt de film zelf dan ook wat minder interessant. Het middelste gedeelte van de film kijkt mede dankzij de herhalingen erg moeilijk weg en ook het verhaal wordt wat standaard en is niet echt verrassend. Toch krijgt de film richting het eind weer wat meer pit en daardoor wordt Horrible Bosses 2 ook meteen een stuk leuker.

Uiteindelijk is de eerste Horrible Bosses toch net even wat grappiger dan dit vervolg. Gelukkig heeft de sequel wel zijn eigen draai gevonden en is geen exacte replica van het eerste deel en is hetook fijn dat er veel oude vertrouwde gezichten terugkeren. Vooral Jennifer Aniston en Jamie Foxx hadden weer een leuke rol. Helaas weet de film de kracht van het begin niet vast te houden. Toch zullen fans van het eerste deel blij zijn met de humor en daarom geven we Horrible Bosses 2 alsnog 3 sterren.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • De cast
  • Begin en eind erg grappig
  • Chemie tussen de hoofdpersonen

Wat is NOT

  • Iets te weinig Christoph Waltz
  • Middenstuk minder grappig

6

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren