De favoriete Assassin’s Creed-games van de redactie

Nog twee dagen en dan verschijnt Assassin’s Creed: Unity! Binnen de redactie hebben wij een aantal fans van de franchise en daarom blikken we graag terug op de beste delen uit de serie, tenminste, volgens ons. Laat ons ook gerust ween wat jouw favoriete Assassin’s Creed-game is!

Peter


Ja ja, het is me duidelijk, bijna niemand is het met me eens als ik zeg dat Assassin’s Creed III mijn favoriete AC-game is. Toch is het zo. Niet vanwege de vreselijk gemakkelijke combat, niet eens vanwege de protagonist Connor (al vind ik Ezio een nog vervelender arrogant mannetje), maar vooral vanwege de vernieuwingen in de wereld en de historische setting.

Qua vernieuwing praat ik vooral over het jagen, de beboste omgeving en de toevoeging van de missies met je schip: de Aquila. De historische setting ten tijden van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog was daarnaast de leukste setting tot nu toe. Ik heb me vanaf het begin tot het eind met een glimlach vermaakt met Assassin’s Creed III.

Michiel


Altaïr was en is een baas. De eerste game bracht veel nieuwe elementen met zich mee en wist me van begin tot eind te boeien. Foutloos was het zeker niet, ruimte voor verbetering hebben latere delen goed ingevuld, maar voor mij heeft geen enkel vervolg het ‘wow-effect’ gehad dat deel 1 wel had. De eerste keer syncen vanaf een uitkijkpunt, een deel van de stad in je opnemen en van grote hoogte omlaag springen in een heerlijke hooiberg. Wat een ervaring.

Leon


Assassin’s Creed II was al een parel, maar Assassin’s Creed: Brotherhood was de eerste game die ons toestond om het volledige zestiende-eeuwse Rome te verkennen. Die stad is zo ontzettend mooi en sfeervol dat enkel het verkennen ervan al goed is voor tientallen uren speelplezier. Tel daar het fantastische verhaal en de mogelijkheid om een Brotherhood samen te stellen bij op en het moge duidelijk zijn waarom dit mijn favoriete Assassin’s-game is.

Leon Stougie


De onthulling en aanloop naar Assassin’s Creed I sprak tot de verbeelding, maar uiteindelijk wist de game toch niet geheel te overtuigen. Hoewel het spel veel nieuws deed en de tocht door de Middeleeuwen erg bijzonder was, schitterde het eerste deel voornamelijk in herhaling. In Assassin’s Creed II daarentegen werd pas de volledige potentie van de serie aangeboord en dit, gecombineerd met een geweldige setting in de Renaissance wist Ubisoft mij omver te blazen.

Tot op heden heeft geen enkel ander deel in de franchise zich zo sterk weten te verbeteren ten opzichte van zijn voorganger. Daarmee is Assassin’s Creed II voor mij nog altijd het ultieme deel uit de serie, al weet Unity hier wellicht verandering in te brengen…

Daniel


Als groot liefhebber van de Middeleeuwse setting was een game als Assassin’s Creed een droom die uitkwam. Ik wachtte al op zo’n game toen ik een klein jochie was en met de aankondiging van de eerste Assassin’s Creed was ik dan ook direct verkocht. De steden Jeruzalem, Akko (Acre) en Damascus zijn memorabele plaatsen waar ik uren heb vertoeft als Altaïr Ibn La’Ahad. Hoewel de kritieken over de enigszins repetitieve gameplay wellicht terecht waren, heb ik mij nooit verveeld in de wereld van deze Assassin’s Creed. De sfeer, de fantastische protagonist, het heerlijke combat-systeem en niet teveel poespas zorgden voor een gestroomlijnde titel die mij nog lang bij zal blijven.

De trilogie van Ezio Auditore da Firenze is ook zeker een heerlijke weg geweest, maar de protagonist deed mij minder en de games die daarop volgden werden steeds minder memorabel. De hoofdpersonen spreken minder tot de verbeelding, de gameplay is vanaf Assassin’s Creed III de verkeerde kant op gegaan, de verhaallijn is een rommeltje geworden en de combat is dé-ontwikkeld tot een versimpelde versie van het hack ’n slash-genre. De gameplay lijkt met Assassin’s Creed: Unity en Rogue niet veel te veranderen, al heb ik wel weer vertrouwen in Unity door de terugkeer naar de roots.

Rodney


Om te beginnen wil ik zeggen dat ik alle Assassin’s Creed-games erg tof vond om te spelen, behalve Black Flag, deze miste wat mij betreft het vlotte tempo van de eerdere games. Van alle games die tot nu toe in de serie zijn verschenen is Assassin’s Creed III toch het meest bij mij blijven hangen. Natuurlijk door het fantastische nieuwe personage Connor en de andere vernieuwingen die Peter al noemde, maar boven dit alles toch vooral dankzij de setting. Persoonlijk heb ik altijd al een zwak gehad voor Amerika en toen bekend werd dat dit deel zich hier zou gaan afspelen was ik dan ook door het dolle heen. Stiekem hoop ik dat de franchise ooit nog een keer terugkeert naar de United States of America en dan wel op de new-gen consoles.

Richard


Ik ben begonnen als een ware Assassin’s Creed-fanaat, maar de franchise is toch op een wat lager pitje te komen staan. Dat neemt niet weg dat de games voor verhalende gamers als ik een waar genot zijn. Assassin’s Creed II was voor mij de start van dit verhaal. Het eerste deel wist te overtuigen omdat de gameplay ijzersterk was, maar het tweede deel begon pas echt met het neerzetten van een verhaal waar een franchise op kan bouwen. Voeg hier een theelepel nostalgische gevoelens en een snufje Italië aan toe en je hebt het recept voor mijn favoriete Assassin’s Creed-game.

Het moge duidelijk zijn, de meningen lopen ook binnen de redactie uiteen. Onze vraag aan jullie is dan ook: wat is jouw favoriete Assassin’s Creed-game? Laat het weten in de reacties

 1.   
  Thijs.'s avatar

  voor miij is het denk ik toch brotherhood, maar verwacht dat het over 2 dagen unity is 😛

 2.   
  bullet0verdose's avatar

  mijn favoriete uit de series is brotherhod maar daar in tegen zal ik altijd connor de beste assassin vinden en vond het echt jammer dat we niet wat uitgebreider in zijn verhaal zijn gedoken 🙁

 3.   
  Basman01's avatar

  voor mij was het denk ik echt Assasins creed III .Het verhaal vond ik erg vermakkelijk ,het dorp oprichten vond ik erg leuk, de aquila was een leuke toevoeging , de amerikaanse setting en het rennen door de bossen heen. het was voor mij een hele goede combi.
  ik vond Black flag ook echt fantastich maar het voelde voor mij niet aan als een assasins creed.
  bij de ezio trilogie is mijn mening nog verdeeld ik vond het erg vet maar vond III toch beter
  ,Maar ik denk net zoals anderen dat unity mijn nieuw topper gaat worden .Ik hoop echt dat dit deel een echt sterk en goed verhaal heeft .Hoge verwachtingen hier!!! 😀

 4.   
  Flippow's avatar

  Assassins Creed Brotherhood. De vrijheid die je had in Rome, de stad die ze mooi hadden neer gezet, de gevechten alles vond ik goed aan de game. Alleen kon je toen nog niet in bomen klimmen en dat hadden ze gelukkig snel goed gemaakt in Assassins Creed 3. Brotherhood heb ik grijs gespeeld op me Xbox. Dat piraterij gedoe heeft mij niet zo getrokken omdat ik nooit echt zin had om met andere schepen in gevecht te gaan voor goederen om zo verder te kunnen gaan daarom ben ik zo blij dat dat niet in Unity zal zijn.

 5.   
  stoneface's avatar

  Mijn favoriete game blijft assassins creed 2 ten opzichte van de voorganger de game met de meeste vernieuwing. En met black flag heb ik me ook goed vermaakt op vlak van gameplay.

 6.   
  Musicman88's avatar

  Ik vind AC III ook echt een topper, als men Connor niet had om over te klagen was er wel iets anders gevonden aan de game wat niet beviel. Maar ook Black Flag blijf ik een topper vinden. Veel te veel ondergewaardeerd. Ben ook blij dat de combat met schepen terug keert in Rogue. Die ga ik zeker halen als ie volgend jaar voor de pc verschijnt.

  Maar de combat mag wel een flink stuk moeilijker, daarom eens even aankijken wat Unity gaat bieden 😀

 7.   
  Johnny1995's avatar

  ac II

 8.   
  Goldcobra's avatar

  (null)

 9.   
  Jerry97's avatar

  Ac III, ik vond het erg vet dat je kon jagen en de omgeving was echt prachtig. Het verhaal vond ook heel goed. Maar denk dat binnenkort ac unity toch de leukste word 🙂

 10.   
  Lazar93's avatar

  ik vond AC1 nog steeds de beste, de setting de visuals alles klopte, en ja het viel best in herhaling, maar het feit dat je echt op onderzoek uit moest om een geschikt moment te vinden om je target om te leggen vond ik in dit deel toch het beste van al de Ac delen waar je in de latere delen niet meer echt een assassin was maar meer een moraal ridder.
  Ik kijk erg uit naar unity die lijkt toch meer weer de kant op te gaan van AC1 maar dan beter, ik kijk hier heel erg naar uit

 11.   
  KgUnl!mited's avatar

  Ik heb me het meest vermaakt met ac III, de omgevingen en het verhaal voelden voor mij fenomenaal aan. al heb ik me in de gehele serie wel vermaakt.

 12.   
  FireBallz's avatar

  Brotherhood. III vond ik een tegenvaller. Verwacht wel dat Unity binnen 2 dagen in me top3 staat. 🙂

 13.   
  nick1295's avatar

  http://www.nu.nl/games/3925933/assassins-creed-unity-heeft-problemen-met-framerate.html
  En dan met name tussen secondes 10-13 aan de rechterkant. 🙁

  Ontopic:
  Zelf vond ik AC III wel het leuskte. Verhaal was erg leuk en het jagen sprak me wel aan.

 14.   
  Andrevantoever's avatar

  Brotherhood was voor mij de beste Assasins Creed tot nu toe, misschien niet op gebied van Graphics (wat ook logisch is) maar wel qua gameplay.

 15.   
  toqeer's avatar

  deel 2 maar 3 had ook wel iets vond connor best wel vet terwijl ezio juist wraak nam leerde connor ermee omgaan en dat je geen mietje dat heet verstand wel mooi voorbeeld

 16.   
  Hillianii's avatar

  AC II hier…