22 Jump Street Blu-ray

Na 21 Jump Street lag het voor de hand dat er een sequel zou komen, en hoe deze anders te noemen dan 22 Jump Street. Ook 23 Jump Street is inmiddels aangekondigd, maar wij focussen ons nu op het tweede deel, want hiervan is onlangs de Blu-ray in de winkel verschenen.

Over de Film
Regisseur: Phil Lord en Christopher Miller | Cast: Channing Tatum (Jenko), Jonah Hill (Schmidt), Peter Stormare (The Ghost) en Ice Cube (Captain Dickson) | Speelduur: 112 minuten | Bioscooprelease: 5 juni 2014

In de actie-komedie 22 Jump Street gaan de agenten Jenko (Channing Tatum) en Schmidt (Jonah Hill) opnieuw undercover als de broers Doug en Brad McQuaid. Ze moeten als eerstejaars studenten op de universiteit proberen uit te zoeken wie er achter de nieuwe drugssensatie zit genaamd WHYPHY. Jenko wordt al snel omarmd door het populaire American football team en Schmidt probeert de nerdy art-scene te infiltreren. Als blijkt dat de twee agenten hele andere ideeën hebben over hoe ze het beste de zaak op kunnen lossen komt hun vriendschap onder druk te staan.

Over de Blu-ray
Beeld: HD 2.40:1 1080p | Geluid: Engels en Frans DTS-HD Master Audio 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans en Engels | Aantal discs: 1 x Blu-ray | EAN: 8712609649772 | Ook verkrijgbaar op: DVD | Retail release: 22 oktober 2014

22 Jump Street werd door critici redelijk ontvangen, de film scoort op zowel IMDb als Rotten Tomatoes een goede 7 en dat is ongeveer hetzelfde als zijn voorganger 21 Jump Street. Deze week viel bij ons de Blu-ray op de deurmat en kwamen tot de conclusie dat Sony tot een goedgevulde disc is gekomen, boordevol lachwekkende extra’s.

Net als op de DVD-versie treffen we vijf verwijderde en uitgebreide scenes, commentaar van de regisseurs en hoofdrolspelers en twee specials. Maar het echte bonusmateriaal treffen we op de Blu-ray uitgave van de film. Maar liefst nog eens 17 extra verwijderde en uitgebreide scenes en een enorme lading specials en nooit eerder vertoonde beelden zorgen voor uren extra kijkplezier.

Als je een echte fan bent van de Jump Street-franchise kom je met deze Blu-ray dus wel aan je trekken. Daarnaast wordt er ook nog standaard een Ultra Violet-versie meegeleverd zodat je de film op ieder moment op een mobiel apparaat kunt bekijken, wat wil een mens nog meer? Uiteraard, perfecte beeldkwaliteit en haarscherp geluid.

Nou, dat zit met deze uitgave wel goed. Helaas hebben we dankzij de 2.40:1 beeldverhouding wel wat zwarte randen aan de boven- en onderzijde van het scherm, maar daar heeft de kwaliteit van de film zelf gelukkig niet onder te leiden. De beelden ogen erg licht en kleurrijk wat een goede invloed heeft op de kijkervaring.

Vrijwel alles aan deze Blu-ray uitgave van 22 Jump Street klopt, en zijn er dan ook zeer over te spreken. De humoristische ondertoon van de film wordt goed ondersteund door de heldere en kleurrijke shots. Gecombineerd met een werkelijk enorme lading extra’s kun je beter de Blu-ray dan de DVD uit het schap pakken.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren