Edge of Tomorrow Blu-ray

Op 29 mei van dit jaar verscheen Tom Cruise terug in de bioscoop en wel in Edge of Tomorrow als Officer Bill Cage. Naast hem schitterde Emily Blunt als de zeer ervaren Rita Vrataski. Nu zo’n vijf maanden later ligt de Blu-ray in de winkel en wij bekeken voor jullie of deze het aanschaffen waard is.

Over de Film
Regisseur: Doug Liman | Cast: Tom Cruise (Officer Bill Cage), Emily Blunt (Rita Vrataski), Brendan Gleeson (General Brigham) en Bill Paxton (Master Sergeant Farell) | Speelduur: 113 minuten | Bioscooprelease: 29 mei 2014

De epische actie van Edge of Tomorrow speelt zich af in een nabije toekomst als de aarde wordt aangevallen door buitenaardse wezens, waar geen enkele militaire macht tegen opgewassen is. Majoor William Cage (Tom Cruise) is een officier die nog nooit een oorlogsfront van dichtbij gezien heeft, totdat hij betrokken raakt bij een zelfmoordmissie. Hij sneuvelt binnen enkele minuten en belandt vervolgens op raadselachtige wijze in een timeloop, waarin hij steeds opnieuw hetzelfde gevecht moet leveren, en elke keer weer de dood vindt. Maar na elk gevecht kan Cage meer tegenstand bieden aan zijn tegenstanders, mede dankzij de hulp van Special Forces strijder Rita Vrataski (Emily Blunt). Met elk gevecht tegen de ruimtewezens, komen Cage en Rita een stap dichter bij het verslaan van de vijand. Oscar-genomineerde Tom Cruise (de Mission: Impossible films, Collateral, Jerry Maguire) en Emily Blunt (The Devil Wears Prada, The Adjustment Bureau) vertolken de hoofdrollen in de sciencefiction thriller Edge of Tomorrow van Warner Bros. Pictures en Village Roadshow Pictures. De regie is in handen van Doug Liman (The Bourne Identity, Mr. & Mrs. Smith).

Over de Blu-ray
Beeld: HD 16×9 1080p | Geluid: Engels en Frans DTS-HD Master Audio 7.1 en Italiaans en Spaans Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans, Spaans, Deens, IJslands, Noors, Fins en Zweeds | Aantal discs: 1 x Blu-ray | EAN: 5051888169834 | Ook verkrijgbaar op: DVD | Retail release: 22 oktober 2014

Na een zeer uitgebreide trailer van Into the Storm komen we direct al terecht in het hoofdmenu. Als we de audio-taal willen kiezen valt ons op dat we geen keuze hebben in de kwaliteit hiervan, het Engelse audio-spoor wordt standaard op een DTS-HD Master Audio 7.1-frequentie uitgezonden. Daarnaast is ook het Franse audio-spoor in deze frequentie beschikbaar. Voor de Italiaanse en Spaanse kijkers onder ons is er een Dolby Digital 5.1 audio-spoor.

Gelukkig is het geluid van prima kwaliteit en klinken de enorme lading geluideffecten meer dan prima. Vooral de rondvliegende objecten en de bewegingen van Exopakken zijn van prachtig geluid voorzien. Daarnaast is ook het beeld prima in orde en komen de kleuren goed tot hun recht op deze disc.

Daarnaast heeft Warner Bros. ook de moeite genomen een flink aantal extra’s toe te voegen. Natuurlijk vinden we op de disc een lading verwijderde scenes, maar er is meer. Zo zijn er een viertal specials toegevoegd, waaronder Operation Downfall, Weapons of the Future, Creatures Not of This World en On the Edge with Doug Liman, welke bepaalde elementen uit de film, zoals de wapens en de vijanden, beter uitlichten.

De Blu-ray wordt geleverd in een standaard case, maar wel met een Ultra Violet-code zodat je de film op je PC, tablet of telefoon kunt downloaden.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren