Watch_Dogs: Bad Blood

Onlangs is de eerste grote verhalende DLC voor Watch_Dogs aangekondigd onder de noemer Bad Blood. Het is singleplayer-DLC waar je als gamer op hoopt. Een nieuw verhaal, nieuwe elementen en simpelweg meer gameplay voor je game. We kruipen in de huid van T-Bone, een personage dat we al kennen uit de oorspronkelijke game. Wij mochten al een aantal uur aan de slag met de nieuwe DLC en Bad Blood doet wat het moet doen. Het is niet een complete vernieuwing, maar heeft zijn eigen smoelwerk en leuke nieuwe toevoegingen.

Meet T-Bone

Wie was T-Bone ook alweer? Voor de mensen die de game direct hebben uitgespeeld en dus al maanden geen Watch_Dogs meer hebben gespeeld (zoals ik), T-Bone is die hippie die je voor het eerst tegenkwam in die zouteloze kroeg. Er volgde een drankspelletje en vervolgens ontdekte Aiden dat T-Bone een oud-werknemer was voor Blume, verantwoordelijk voor elf doden dankzij een hack die voor een black-out zorgde. Deze verknipte figuur speelt de hoofdrol in Bad Blood. De DLC speelt zich direct af na de gebeurtenissen van Watch_Dogs, als T-Bone Blume infiltreert om zijn eigen geschiedenis uit hun systeem te halen. Wat direct opvalt is de humor van T-Bone. Aiden was een zeer serieus karakter, maar dat is met T-Bone absoluut niet het geval.

De stijlvolle knuppel van Aiden is vervangen door een enorme waterpomptang waar T-Bone zijn tegenstanders mee aan gort kan slaan. Dat brengt natuurlijk nieuwe animaties met zich mee. Een ander nieuw wapen is de taser, waarmee je stroomschokken kunt uitdelen. Verder speelt de game zoals je gewend bent van de basisgame. Het is vooral het verhaal dat je wilt spelen met Bad Blood, want er zijn tien nieuwe missies die je het ontsnappingsverhaal vertellen van T-Bone en Tobias, die gek die ondergedoken woont als zwerver in het origineel.

Street Sweep

Van die tien missies heb ik er vier mogen spelen (dat kostte me een uur of drie) en deze waren zeer vermakelijk. Moeilijke hacks kun je nu ook buiten het ctOS-systeem oplossen. Je ziet de minigame dan geprojecteerd in de spelwereld zelf. Vooral de missie met Eugene vond ik erg tof. Eugene is een radiografisch bestuurbare wagen, die je op plekken brengt die je anders niet kunt bereiken. We hebben het natuurlijk wel eerder gezien, maar in de wereld van Watch_Dogs voelt het toch weer fris.

Naast de verhaallijn, kun je net als voor Aiden, heel veel kleding en gadgets vrijspelen voor T-Bone. Dit doe je onder andere door nieuwe submissies te spelen. Deze Street Sweep-missies worden random gegenereerd en je weet dus nooit welke missie er zal verschijnen. Natuurlijk moet je weer basissen bevrijden en veel races uitvoeren, maar wat je precieze opdracht binnen die missies zal zijn blijft een verrassing. Overigens is het ook mogelijk om al deze missies met een vriend te spelen. De Street Sweep co-op missies heb ik nog niet gespeeld, maar het idee is slim en daadwerkelijk een nieuwe stap binnen de game.

Voorlopige conclusie

Watch_Dogs: Bad Blood is niet bijster vernieuwend, maar geeft wel een nieuwe draai aan de bekende game. T-Bone is daarbij de drijvende factor. Hij is erg grappig, de verhaallijn zit goed in elkaar en de nieuwe gadgets voegen daadwerkelijk wat toe. Wat ik het meest toejuich is de speelduur. Hoeveel uitbreidingen zijn na drie uurtjes te voltooien? Met Bad Blood is dat absoluut niet het geval. Ik was al ruim drie uur bezig met vier missies en dan heb ik de submissies amper geprobeerd. Met de speelduur zit het dus wel snor, maar bovenal is het leuk om terug te keren naar het Chicago van Watch_Dogs, want ik heb het hacken best gemist.

Watch_Dogs: Bad Blood verschijnt voor Season Pass-houders op 23 september. Voor de rest een week later (30 september) voor een nog onbekende prijs.

 1.   
  Thijs.'s avatar

  klinkt goed

 2.   
  Ryan2000's avatar

  Klinkt wel gaaf!

 3.   
  GamerJaime's avatar

  Maar is het dus ook mogelijk om net als in Watch Dogs door Chicago te freeroamen?

  En moet ik voor deze DLC ook Watch Dogs voor de PS4 hebben? Ik heb Watch Dogs namelijk voor de Xbox360 maar ik zit eraan te denken deze te downloaden voor de PS4.

 4.   
  soldierarjan's avatar

  Klinkt als eindelijk weer is een goede dlc uitbreiding hopelijk is de prijs ook fatsoenlijk.

 5.   
  FireBallz's avatar

  goeie.