NBA 2K15

De passie voor basketbal is bij mij in de loop der jaren steeds meer weggeëbd. Het hoogtepunt van die passie was er tot tien jaar geleden, toen ik zelf drie seizoenen speelde. Toch kan de sport en de games die ervan verschijnen mij zeker nog wel bekoren, al is de variant die 2K al tijden uitbrengt mij iets te hardcore. Echter, voor de fans is NBA 2K ieder jaar weer lekkere kost en dat zal met NBA 2K15 niet snel veranderen. We kregen de game te zien op de Gamescom.

24 seconds

Net als elke sportgame doet ook 2K ieder jaar zijn best om de NBA-franchise te verbeteren en naar de feedback van de fans te luisteren. Met de new-gen consoles bestaat er eindelijk weer een kans om de serie een flinke boost te geven. Dit jaar staat Kevin Durant, die zelf ook een fervent gamer blijkt te zijn, op de cover van het doosje. De soundtrack wordt ditmaal verzorgt door Pharrell en de muziek wordt veelzijdig, van oude en nieuwe hiphop tot rock tot hippe hedendaagse tunes. Uit mijn herinnering hebben de basketbalgames (ook NBA Live van EA) altijd wel goede muziek gehad, dus hier kunnen we vast vertrouwen in hebben.

Daarnaast gaat de ontwikkelaar door de nieuwe techniek van de new-gen consoles zorgen voor meer realisme het spel. Tijdens de presentatie kregen we te horen dat er 5.000 animaties zijn opgenomen voor NBA 2K15. Ook komt alles er realistischer uit te zien, worden de bewegingen van de spelers soepeler en zul je beter en sneller kunnen draaien met je personage. Tevens staat dit jaar het samenwerken centraal. Nooit kon je eerder een echte strategie opzetten om de verdediging te doorbreken, maar nu dus wel. 2K15 bevat een nieuw AI-systeem waardoor elke speler aan te sturen is welke actie hij moet maken. Basketballen wordt nu nog meer een teamsport en zijn er talloze mogelijkheden om de match naar eigen hand te zetten.

Europa

Je kunt zelf je spel dus bepalen en dat zit hem ook in het schieten. NBA 2K15 heeft een timing bar voor het schieten van de bal, waardoor het scoren gepaard gaat met timen. Hoe dichter je de knop op het juiste punt loslaat, hoe meer kans je hebt om te scoren. Ook visueel gaat deze basketbalgame op de schop en ziet alles er dus beter uit. Physics komen beter uit de verf, er is meer en dynamischer publiek, zo zijn er warming-up visuals en moet alles er minder scripted uit gaan zien. Informatie over diverse modi werd nog niet gegeven, maar My GM krijgt vernieuwingen, My Career wordt aangepast, er zit een Crew Mode in en, jawel, de Euro League zit er gewoon weer in! Je kunt zelf weer een team in Europa kiezen en daarmee seizoenen doorlopen en je eigen instellingen bepalen.

Voorlopige conclusie

Met de new-gen consoles worden de jaarlijkse sportgames eindelijk weer voorzien van een grotere update dan we de afgelopen jaren veelal hebben meegemaakt. En zo ook bij NBA 2K15. Deze franchise maakt hier en daar al sprongen, maar met de nieuwe consoles komt 2K15 er nog beter uit te zien, zal de gameplay soepeler worden en kun je nog meer gaan samenwerken tijdens matches. We hebben de game nog niet gespeeld, echter, de eerste beelden zagen er prima uit en fans van basketbal kunnen in oktober dus weer gewoon aan de gang. De komende tijd zal er meer informatie verschijnen over NBA 2K15.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren