Super Smash Bros. Wii U

Als er één titel – naast Mario Kart 8 – het lot van de Wii U op zijn schouders draagt dan is het Super Smash Bros. wel! Elke generatie Nintendo-consoles leek weer een flinke boost te krijgen dankzij deze vechtfranchise. Ook ditmaal laat de game ons de titanenstrijd aangaan tussen de meest prominente gamekarakters zoals Mario en Donkey Kong. Met nog een half jaar te gaan tot de release mochten wij alvast onze handen leggen op de eerste demoversie van de game. En geloof ons: het lijkt erop dat fans eind dit jaar niet mogen klagen!

Melee X Brawl

De game lijkt voornamelijk te doen wat zijn voorgangers Melee en Brawl deden: met tientallen geniale karakters elkaar van het scherm afschoppen. En hoewel dat goed klinkt en een hoop zegt, ga je daarmee wel te kort door de bocht. Want de ontwikkelaars hebben naar de hardcore fans geluisterd. In plaats van de controls die we gewend zijn van de Wii-versie, gaan we meer terug naar het GameCube-tijdperk met het bijna-legendarische Super Smash Bros. Melee! Snelle gameplay en controle lijken de kern te vormen van dit nieuwe deel in de franchise. Hoewel de gameplay niet zo snel lijkt als Melee, is het een grote vooruitgang in vergelijking met Brawl. En beter nieuws zouden de echte Super Smash Bros.-fans natuurlijk niet kunnen krijgen!

Al eindigt het daar gelukkig niet. Want net als bijvoorbeeld Mario Kart 8 weet deze game prachtige HD-beelden te bieden. Tel daar bij op dat de game smooth op 60 fps draait en je snapt dat er in de basis nog weinig mis kan gaan. Net als in de vorige delen heb je – ook al vecht je met zijn vieren – een goed overzicht van je karakter en een bijbehorende controle. Iets wat nog niet over de 3DS-versie gezegd kan worden. Het vechten voelde heerlijk aan en ik had dan ook geen last van haperingen of iets dergelijks. Plus dat ik gewoon aan de gang mocht gaan met een fucking GameCube-controller! Naast deze stap in het HD-rijk zou geestesvader van de serie Masahiro Sakurai zichzelf niet zijn als het daarbij bleef. Zo lijkt het erop dat we meer karakters dan ooit krijgen.

New challengers approaching!

Want als we een eerder gerucht mogen geloven, dan krijgen we wellicht nog wel eens een vijftigtal karakters voorgeschoteld! In de demoversie die wij mochten spelen waren enkele daarvan al speelbaar. Zo blijkt Little Mac compleet in zijn element te zijn op de grond, maar is hij weer vrijwel waardeloos in de lucht. Daarnaast belooft ook het unieke Animal Crossing-karakter Villager genoeg unieks richting de game te brengen met zijn mogelijkheid om elk object in zijn broekzak te stoppen. Zelfs de ultieme opgeladen versie van Samus’ Charge Shot verdwijnt met het grootste gemak in de zak van het vrolijke mannetje. Toch is er nog geen uitsluitsel over hoeveel karakters we nou exact krijgen. Dus tot die tijd kunnen we enkel mijmeren over de personages die we willen zien.

Ook de oude personages hebben hier en daar een verandering gekregen in hun speelstijl. Zo kan bijvoorbeeld Pit (Kid Icarus) niet meer zijn Angel Ring-move gebruiken door zijn wapen op de manier te roteren als hij dat in Brawl deed. In plaats daarvan zal hij nu uppercuts geven met een nieuw wapen. Daarentegen lijkt Bowser exact dezelfde technieken te gebruiken als hij in de oudere games deed. Ook de Final Smash-aanvallen die we kunnen sinds Brawl maken hun terugkeer. Al is het ook hier nog niet exact duidelijk bij welke personages deze hetzelfde blijven of niet. Al lijkt het erop dat je geen angst hoeft te hebben voor niet gebalanceerde karakters.

Voorlopige Conclusie

Al hebben we natuurlijk nog maar een demo in handen gehad – die dan wel al een stuk of 20 karakters had – lijkt het meer dan goed te komen met Super Smash Bros. Het is alweer een tijd geleden dat ik in korte tijd zoveel plezier met een potje vechten had. De game heeft dan ook meer dan genoeg potentie om uit te groeien tot een ware topper. En Sakurai kennende kunnen we nog een hoop verrassingen verwachten voordat de releasedatum eind dit jaar bereikt wordt. Wij zetten ons goud er dan ook op in dat deze titel de Wii U nog wel eens een flinke schop de lucht in kan geven. En zeg nou zelf: gamen op de Wii U met een GameCube-controller? Beter dan dat wordt het hem niet.

  1.   
    Leukste's avatar

    Mooie preview. Laten we hopen dat dit de Wii-U inderdaad nog eens een extra boost geeft. Super Smash Bros speelt ook naar mijn mening het beste met een Gamecube controller.