The LEGO Movie

God, wat heb ik mij er als klein jongetje vroeger mee vermaakt, LEGO. En ook nu nog is het wereldberoemde speelgoed enorm populair onder kleine kinderen. Reden genoeg voor Warner Bros. om na verschillende games, nu ook een film over de gekleurde bouwsteentjes te maken. Weet deze film ons mee terug te nemen naar onze jeugd? En is de film ook geschikt voor volwassenen of juist gericht op de kleintjes? Je leest het allemaal in onze recensie van The LEGO Movie.

Verhaal
Emmet (Chris Pratt) lijkt in eerste instantie een doodgewone burger maar wordt al snel aangezien als de “speciale” die de wereld zal redden. Lord Business (Will Ferrell) wil de stad namelijk onderdompelen in lijm waardoor alle inwoners vast zouden komen te zitten. Nadat Emmet wordt ontdekt als zijnde de “speciale” gaat hij met een klein gezelschap op zoek naar “The Piece of Resistance” waarmee hij de wereld kan redden. Er is echter één probleem, Emmet mist een flinke dosis zelfvertrouwen.

Met de hulp van zijn maatjes, waaronder Batman en Wyldstyle, gaat Emmet toch de strijd aan met Lord Business om het LEGO-universum te redden. Gaande weg ontmoet hij nog een flink aantal andere bekende figuren zoals Superman (Channing Tatum), Green Lantern (Jonah Hill), Unikitty (Alison Brie) en Benny (Charlie Day). Maar ook Gandalf (Todd Hansen) is van de partij, samen met Vitruvius (Morgan Freeman). Deze laatste wordt in het LEGO-universum gezien als een soort god en spreekt dan ook de Voorspelling uit.

De Voorspelling luidt dat de “speciale” de wereld zal redden door “The Piece of Resistance” te vinden en mee te nemen naar het hoofdkantoor van Lord Business. Hier zal hij de top van het kantoor moeten bereiken en “The Piece of Resistance” op de juiste plek moeten achterlaten. Hoe dit precies afloopt gaan we uiteraard nog niet verklappen maar een groot pluspunt is dat er op originele wijze wordt ingespeeld op de realiteit.

Stemmencast
Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen zit de stemmencast vol met grote namen. Maar degene die de film toch echt domineert met niet alleen zijn rol, maar toch ook zeker zijn stem is Liam Neeson. Neeson spreekt de stem in van zowel Bad Cop als Good Cop en doet dit werkelijk op een fantastische manier. Velen van jullie zullen het misschien al in de trailer gezien hebben maar Bad Cop is een corrupte agent die in opdracht van Lord Business te werk gaat om de plannen van Emmet en zijn team te dwarsbomen.

De manier waarop Neeson zijn personage leven inblaast is niet alleen heel erg sterk, maar ook nog eens enorm grappig. Vooral de wisseling tussen Bad Cop en zijn overvriendelijke alter ego Good Cop zorgt voor hilarische taferelen. Maar ook de andere personages stralen genoeg humor uit en er komen dan ook met regelmaat een enorm aantal grappen voorbij in de film. Stilzitten zal niet alleen voor de kleintjes erg lastig zijn tijdens de film, ook volwassen kijken hun ogen uit en zullen flink aan het lachen worden gebracht.

Nostalgie en herinneringen
Iedereen die vroeger LEGO in zijn of haar handen heeft gehad zal vanaf de eerste minuten van de film direct terug moeten denken aan die tijd. De film brengt een hoop nostalgie met zich mee, wat zeker een pluspunt is, maar geeft ons ook een totaal andere kijk op het speelgoed. De personages komen niet alleen dankzij de fantastische stemmencast tot leven, ook de animaties zijn prima in orde. We worden 100 minuten lang ondergedompeld in het LEGO-universum en vliegen door verschillende soorten omgevingen heen, van het Wilde Westen tot het kantoorgebouw van Lord Business.

Voor alle omgevingen zijn kosten nog moeite bespaard om deze tot in het kleinste details te realiseren en dat is in iedere scène opnieuw te beleven. Het feit dat de film daarbij in 3D is uitgebracht geeft een leuke extra toevoeging en benadrukt goed hoe klein het speelgoed eigenlijk is.

Muziek
In The LEGO Movie is de muziek ook weer goed verzorgd en is er op z’n tijd een leuk liedje te horen. Ook hierin wordt weer de nodige dosis humor toegepast waardoor het voor jong en oud geschikt is. Je zou het vooraf niet denken, maar zelf Batman heeft in de film zijn eigen nummer. Om nog maar te zwijgen over de titelsong “Everything is Awesome”.

Conclusie
The LEGO Movie is een film vol humor, muziek en bovenal fantastische personages. Zoals we hadden verwacht brengt de film ons terug naar onze kindertijd, toen we zelf nog urenlang met de kleine, gekleurde bouwsteentjes in de weer waren. Het verhaal is simpel en makkelijk te begrijpen voor kinderen maar komt dankzij de nostalgie alles behalve kinderlijk over. We belonen The LEGO Movie dan ook niet alleen met vier van de vijf sterren, maar we bedanken Warner Bros. en Village Roadshow Pictures voor het laten herbeleven van onze jeugd.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Humor
  • Muziek
  • Stemmencast
  • Voor jong en oud

Wat is NOT

8

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren