South Park: The Stick of Truth Fast Forward 2014

South Park: The Stick of Truth leek met het faillisement van THQ op een zijspoor te belanden. Gelukkig was Ubisoft er als de kippen bij om deze potentiële topper over te nemen. Het afronden van de game gaat echter niet zonder slag of stoot, want om meer kwaliteit af te leveren werd besloten om de game opnieuw uit te stellen. Dit voorjaar is het dan eindelijk raak – als alles goed gaat – en dan mogen we aan de slag met de meest bizarre turn-based RPG die je in lange tijd hebt gespeeld.

De echte South Park-vibe

Natuurlijk staan in South Park: The Stick of Truth de vele bekende personages in de schijnwerpers. Cartman, Stan, Kyle en Kenny zijn van de partij, maar als speler stap je in de schoenen van een nieuwkomer in South Park. Een sukkeltje, die zich eerst maar eens moet zien te bewijzen. Niet alleen draait het om de machtige Stick of Truth, maar ook om jouw persoonlijke queeste om cool te worden. Dit vormt de basis voor een bizarre tocht langs bekende omgevingen, bekende gezichten en veel hilarische gebeurtenissen. Als een ware RPG verzamel je spullen, kan je je personage verbeteren, missies en zijmissies volbrengen en vooral genieten van de echte South Park-vibe.

Mede dankzij de aanwezigheid van South Park-makers Matt Stone en Trey Parker wordt The Stick of Truth een écht South Park-avontuur. Originele personages en stemmen, dezelfde visuele uitstraling, veel verwijzingen naar de tv-serie… de game heeft het allemaal. We hebben al vaker een poging gezien om South Park in een game te gieten, maar grote successen heeft dat niet opgeleverd. Ontwikkelaar Obsidian Entertainment heeft deze keer echter een diamantje in handen…

Flauw, fout en klassiek

Naast het oplossen van de nodige puzzels en het lachen om de flauwe, foute en vaak banale humor, ontpopt South Park: The Stick of Truth zich tot een bijna klassieke turn-based RPG. Kortom, tijdens gevechten mag iedere deelnemer om de beurt een actie uitvoeren. Uiteraard wel in heuse South Park-stijl met een flinke dosis typische humor. Zo worden de bekende shouts uit Skyrim op de hak genomen en kan je in The Stick of Truth tegenstanders met een gigantische ruft tijdelijk uitschakelen: de Cup a Fart. Om deze krachtige wind te laten waaien dien je, volgens de bekende RPG-principes, te beschikken over voldoende mana. In dit geval te verkrijgen door genoeg Mexicaanse burrito’s te eten. En verder kan je diverse absurde wapens gebruiken, zoals de Vibro Blade, en is er regelmatig interactie met de omgeving mogelijk om een gevecht in je voordeel te beslechten. Verwacht geen diepgaande tactieken, maar wel de optie om gevechten wat verrassender en dynamischer te maken.

Voorlopige conclusie

Het moge duidelijk zijn, South Park: The Stick of Truth neemt zichzelf totaal niet serieus maar is tegelijkertijd wel een serieuze poging om de beste South Park-game ooit te worden. De game heeft alle authentieke aspecten van de tv-serie, van personages tot stemmen en van locaties tot dezelfde visuele stijl. De humor is volop aanwezig, maar geheel volgens verwachting behoorlijk flauw en banaal. Je moet wel bestand zijn tegen de misschien wat trage gameplay van turn-based gevechten. Als dat voor jou de pret niet drukt, en je kan nog steeds heerlijk lachen om de episodes van South Park op tv, dan is The Stick of Truth absoluut een game om in de gaten te houden. Ondanks het uitstel is dit nog steeds een game die zo heet is als een flink gepeperde burrito. Fart on!


Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over South Park: The Stick of Truth te weten te komen. Check screenshots, bekijk de video’s en lees al het nieuws.

  1.   
    blackname's avatar

    Z’n zin in deze game, hoop dat ik er aardig wat uurtjes in kan stoppen

  2.   
    Ralph P Scene's avatar

    Hoop dat ze het niet weer uitstellen! Ga deze game echt in huis halen.