WWE 2K14

Ben je fan van worstelen en de show die er bij komt kijken? Dan is de game WWE 2K14 écht de game voor jou! Dit is de laatste WWE-titel voor de current-gen consoles en dat kan je merken. De game is niet echt vernieuwend en hoogstaand op grafisch gebied. De mogelijkheden zijn daarentegen wel eindeloos en qua speelplezier kan je dat uren tijdverdrijf opleveren.

Geschiedenisles(je)

Professioneel worstelen, zoals de sport ook wel wordt genoemd, is een combinatie van theater met een aantal elementen van worstelen. In 1952 werd het bedrijf Capitol Wresteling Organistation opgericht en na een aantal overnames heet het bedrijf nu World Wresteling Entertainment. Het bedrijf richt zich op het organiseren van wedstrijden en kampioenschappen in de tak van het showworstelen. Omdat WWE de rechten bezit van een tweetal populaire worstelkampioenschappen, Raw en Smackdown!, heeft het spel de naam WWE 2K14 gekregen.

Waar je in andere vechtsportgames met het bekende button bashing of het combineren van de juiste knoppen de nodige rake klappen kon uitdelen, is het met WWE 2K14 vooral een kwestie van timing. Je hebt geen groot arsenaal aan klappen of trappen, maar als je zelf wordt aangevallen, kan je dat counteren door een juiste timing te hebben. Het duurt dan ook wel even voordat je dit onder de knie hebt. Zeker als de tegenstander plotseling verandert van greep.

30 Years of Wrestlemania

Ben je zelf nog totaal onbekend in deze wereld van het worstelen, dan is wellicht ’30 years of Wrestlemaina’ een leuke modus voor je. Het laat je historische wedstrijden door middel van beeld en geluid herbeleven. Ook kan je de wedstrijden naspelen met de vechters die destijds van de partij waren. Hulk Hogan, Andrew the Giant en the Undertaker zijn enkele namen die hun opwachting maken in deze game. Hier heb ik mij erg mee vermaakt en ik zal het zeker niet laten om de game vaker te spelen.

Weinig gelijkenissen

Zoals ik in inleiding al aangaf, is WWE 2K14 grafisch absoluut geen hoogstaande game. Zo lijken veel van de worstelaars soms amper op hun echte alter ego’s. Ook het publiek doet me af en toe denken aan de toeschouwers in de FIFA-reeks. Een leuk element om te noemen: in sommige wedstrijden kan je ervoor kiezen om inboedel buiten de ring te gebruiken om je tegenstander een welverdiend pak rammel te geven. In februari van dit jaar nam 2K Games het spel over van het inmiddels failliete THQ. Dat het in een dusdanig kort tijdsbestek zo’n game op de planken heeft weten te brengen, valt te prijzen. Alleen zit je nu wel met een voor het gevoel wat afgeraffelde game. Grafisch dus niet top, inhoudelijk absoluut vermakelijk.

Conclusie

WWE 2K14 is grafisch niet top of the bill, maar op het gebied van gameplay en verschillende spelonderdelen maakt de game weer veel goed. Voor de nieuwkomers in dit genre zal het even wennen zijn en ook qua besturing kan het soms wat frustrerende momenten opleveren. Een pluim voor het snelle werk van 2K Games, maar daardoor blijft WWE 2K14 steken op een kleine voldoende.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Veel verschillende spelonderdelen...
  • 30 years of wrestlemania

Wat is NOT

  • ...maar grafisch niet vernieuwend

7

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren