Star Wars Pinball

Waar pinball vroeger nog een vaste plek in menig arcadehal vulde, lijkt het genre langzaam een pijnlijke en stille dood te sterven. Zen Studios brengt daar gelukkig verandering in en probeert het klassieke genre nieuw leven in te blazen. Want heen en weer flipperen met een metalen balletje, dat mag natuurlijk niet verdwijnen! En hoe kan dit nou beter dan door de legendarische franchise van Star Wars er doorheen te verwerken. Laat deze 3DS-versie ook genoeg ballen zien?

Een vrij simpele vraag met een lastiger antwoord; ja en nee. Zen Studios’ handheldversie lijdt namelijk aan een aantal fatale problemen. Zo liep de game eerst al telkens vast zodra je aan het internet verbonden was. Dankzij een patch lijkt dit probleem eindelijk opgelost te zijn. Ondanks deze fix laat de 3DS-versie het jammer genoeg toch afweten naast zijn consolebroers. Zo zijn alle kasten op zo’n wijze gecomprimeerd dat alles gewoon ontzettend onduidelijk in beeld gebracht wordt. Hoewel er acht verschillende camerastandpunten beschikbaar zijn, zitten ze er allemaal nét naast. Het resulteert in een best wel chaotisch potje pinball op je scherm; een doodzonde voor een pinballgame. Toch valt er ook genoeg goeds te zeggen over de game.

Uitgebreid potje pinball

Zo biedt Star Wars Pinball in feite eigenlijk een ontzettend uitgebreid pinballpakket. Al beginnend krijg je de keuze uit drie afzonderlijke en complexe tafels. Zo kun je je flipperkunsten los laten op kasten geïnspireerd door de verhalen van The Empire Strikes Back, The Clone Wars en huurmoordenaar Boba Fett. Alle drie de tafels bieden gemakkelijk uren aan speelplezier. Bij elke kast valt bijvoorbeeld een drietal awards te scoren door allerlei scènes uit de films na te spelen. Een waar genot voor de Star Wars-fan dus. Voordat je überhaupt echter een tafel maar aan mag raken, moet je wel eerst de meest indringende keuze van de game maken. Ligt jouw voorkeur toch meer bij de light of de dark side? Choose wisely.

Ok, zo belangrijk is die keuze nou ook weer niet. Het enige wat die keuze bepaalt is de kant waar je verdiende flipperpunten heengaan. Wil je uitgroeien tot een ‘Jedi Master’, dan is de lichte zijde jouw bestemming. Een leuke toevoeging, maar meer ook niet. Tenzij je natuurlijk een pinballmaniac bent. Gelukkig speelt de game wel gewoon zoals een pinballgame hoort te spelen. Je kunt ervoor kiezen om met de schouderknoppen te spelen of met de pijltjes voor de linkerflippers en B voor de rechterflippers. Voor beginners is er daarbij nog een slow-motion optie toegevoegd. Echter tellen in deze modus je scores dan weer niet mee voor het scorebord.

Conclusie

Star Wars Pinball biedt een heerlijke stap terug in de tijd. De game komt met een aantal ontzettend uitgebreide pinballtafels tot de nok toe gevuld met Star Wars-heerlijkheid. Snel ben je zeker niet klaar voor de kleine tien euro die de game kost. Deze pinballversie verdient dan ook zeker gespeeld te worden, enkel niet op de Nintendo 3DS. Door de lage resolutie en het kleine scherm valt de game gewoon te slecht te zien. Het wordt te chaotisch om het meeste uit deze titel te halen. Mocht je toch weer tekeer willen gaan in de heerlijke wereld van vroeger, dan kun je daarom beter kiezen voor de PC- of consolebroertjes.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Uitgebreide tafels
  • Authentiek pinball
  • Fucking Star Wars

Wat is NOT

  • Chaos door klein 3DS-scherm
  • Lage resolutie

6

  1.   
    Randy1991's avatar

    Jammer dat hij niet goed te zien is op het scherm van de 3ds …