Kite Fight

Ging je vroeger ook enthousiast naar het strand of een grasveldje, met ontzettend vet speelgoed in je handen, in de vorm van een vlieger? Nu kan het virtueel, want in de PlayStation Store is de game Kite Fight verschenen. Een spel dat zich volledig concentreert op het vliegeren, op de strijd die je kunt leveren tegen andere vliegers. Dit vliegeren doe je allemaal met de PlayStation Move, om precies dat gevoel van vroeger naar boven te halen.

Oefen je vliegerkunsten

In het menu van Kite Fight zie je al direct vijf vliegers, om diverse modi aan te geven. Het is verstandig te beginnen met de trainingmodus, want als virtueel leek omtrent vliegeren kan het kampioenschap je duur komen te staan. In de tutorial worden de beginselen van de uitwerking uitgelegd. Het bewegen van je vlieger gebeurd middels de Move-controller, die je ten eerste goed moet kalibreren, anders kan de besturing in de weg gaan zitten. Het onder de knie krijgen van je vlieger is nog maar het begin, want om te kunnen vechten tegen andere vliegers moet je gevechtstechnieken leren. Je leert de snelheid te verhogen, de vlieger te laten ‘spinnen’ en een pak slaag uit te delen.

Dit lijkt gemakkelijk, want in de modus van het kampioenschap komen je geleerde technieken naar voren. In twintig levels moet je verschillende taken voltooien en zoveel mogelijk punten verdienen, om maximaal drie sterren per level te kunnen krijgen. De opdrachten variëren van het kapot maken van ballonnen, ontwijken van helikopters die je naar beneden willen halen, maar je zult ook vijandige vliegers neer moeten halen. Deze laatstgenoemde kan een pittige zijn, want ook jij kunt neergehaald worden. Daarnaast is het een ietwat complexe zaak, aangezien je jouw eigen lijn gekruisd moet zien te krijgen met die van je tegenstander. Zodoende kun je spinnen of een andere techniek gebruiken om andermans lijn door te snijden.

Sterker vliegmateriaal

Als je het kampioenschap door speelt, krijg je hier en daar nieuwe vliegers of skins om te selecteren. Het is op den duur verstandig om een andere vlieger te gaan gebruiken, omdat elke vlieger een andere specialiteit heeft of ergens beter in is. Wil je meer health om het langer vol te houden of omdat je nog niet goed genoeg bent, dan moet je op zoek naar een andere vlieger. Ben je nog niet zo goed in spinnen, dan is een vlieger die goed kan spinnen misschien wel de oplossing. Zo zijn er nog de vaardigheden ‘tapping’ en ‘mashing’, die goed zijn om te stoten of snelheid te maken. Zoek je eigen voorkeur en je maakt Kite Fight voor jezelf al iets makkelijker. Vooral als in levels bepaalde uitdagingen bij elkaar gebonden zijn, dan is het wisselen van vlieger helemaal niet gek.

Overleven

Ben je het kampioenschap even zat of heb je dat uitgespeeld, dan kun je ook gaan overleven in de Survival Modus. Met een steeds pittiger wordend niveau moet je jouw vlieger zo lang mogelijk in de lucht houden, meer is het niet. Als je beide modi hebt gespeeld, merk je dat de PlayStation Move soms niet volledig zuiver is. In combinatie met bepaalde knoppen indrukken en zwiepen werkt toch niet perfect en kan zelfs eens frustrerend worden. Hierdoor kan het zijn dat opeens de lijn van jouw vlieger door is, of dat je door een helikopter wordt gepakt. Kite Fight zit dus niet vlekkeloos in elkaar. Als je twee Move-controllers hebt, kun je deze game ook tegen je vrienden spelen in multiplayer. Verder blinkt Kite Fight nergens echt in uit, buiten dat het concept erg leuk en vernieuwend is. De ontwikkelaar had wellicht meer aandacht aan het audiovisuele gedeelte mogen geven. De achtergrond is statisch met hier en daar bewegende objecten, en de muziek is niet baanbrekend, maar wel rustgevend.

Conclusie

Met Kite Fight ga je een heel andere belevenis en ervaring in. Het vliegeren met Move is best grappig uitgewerkt, ook al zitten er haken en ogen in. De tutorial kun je het best meerdere keren doorlopen om alle technieken van binnen en buiten te kennen. Het kampioenschap kan namelijk wat frustrerend zijn als het knappen van andermans lijn niet lukt. Ook het opnieuw kalibreren van de Move-controller kan helpen, maar echt vloeiend wordt Kite Fight nooit. De levels zijn uitdagend, maar uiteindelijk niet veel verschillend en doordat het spel wat kanttekeningen heeft, zul je hier niet veel tijd aan schenken. Leuk concept, maar de uitwerking had beter gemogen.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Move-besturing is degelijk
  • Vliegers neerhalen geeft voldoening
  • Leuk concept

Wat is NOT

  • Soms frustrerend
  • Niet veel content

6

  1.   
    Lashrom's avatar

    Het concept is inderdaad best wel apart, het is goed dat ze games voor de Move niet vergeten. Alhoewel, ik vraag me af hoelang dit wel leuk zal blijven. Morgen maar weer eens een aankoopje doen.

  2.   
    gatemaster64's avatar

    Lashrom schreef, "Het concept is inderdaad best wel apart, het is goed dat ze games voor de Move niet vergeten. Alhoewel, ik vraag me af hoelang dit wel leuk zal blijven. Morgen maar weer eens een aankoopje doen. "

    het inderdaad wel een leuk concept lijkt mij (review niet gelezen)

    ziet er wel origineel uit!

    wel jammer van de minpuntjes! die twee minpunten zijn wel dingen om je aan te ergeren.

  3.   
    StanTem's avatar

    Nog een deftige score hier. Ik vind de besturing persoonlijk zwaar tegenvallen en absoluut niet accuraat.

  4.   
    Fawaka-W's avatar

    Leuk concept. Dit is typisch zo een spel dat in japan gaat aanslaan haha

  5.   
    Rudizo18's avatar

    slecht… bij mij op de opleiding hebben ze van dit concept een paar jaar gelden al een game gemaak (maar dan kon je de kite met een wii controller besturn :3)