Despicable Me 2

Na het onverwachte succes van Despicable Me was het natuurlijk vanzelfsprekend dat er een tweede deel zal volgen. Weet Despicable Me 2 je weer lachspierpijn te bezorgen of weet het het eerste deel niet te overtreffen?

Daddy Gru

Nu Gru de verantwoordelijkheid draagt over drie meiden bewandelt hij het rechte pad. Nee, geen snode plannen om de maan te stelen, dat heeft hij achter zich gelaten. Samen met Dr. Nefario en zijn vertrouwde minions wilt Gru de wereld veroveren met zijn jams en geleien. Dit loopt niet geheel volgens plan, maar Gru is er heilig van overtuigd dat dat zijn toekomst is. Als Gru een echte aanbod krijgt om zich in te zetten voor een veiligere wereld, begint voor hem een geheel nieuw avontuur. Niet alleen de wereld rekent op Gru, maar ook zijn drie kleine meiden en zijn leger Minions. Waar dat in resulteert?

Tranen

Ook deel twee zorgt voor de nodige lachmomenten. Sterker nog, de film zorgde zelfs voor tranen van het lachen. Never change a winning team! Despicable Me 2 borduurt weer op dezelfde succesformule, met wat aanpassingen. Zo speelt de liefde een grote thema in de film en zijn er nieuwe personages. Zo is Lucy, een agente van Anti-Villian League, een voorbeeld. De schrijvers hebben een deel weer goed werk afgeleverd. Ondanks de toevoegingen blijft de feeling uit de eerste film intact. Ook de Minions komen weer uitstekend uit de verf, want elke keer dat zij in beeld komen, kan er de nodige arbeid worden verricht op de lachspieren. Een hulde voor de bedenker en schrijver van Despicable Me is dus geheel terecht.

Art Direction

Een animatiefilm moet veel hebben van zijn art direction. De toon die de film kenmerkt moet ook de juiste uitstraling hebben, gelukkig was dit al het geval in het origineel. Despicable Me 2 borduurt verder op het esthetische pracht en praal uit de voorgaande deel. De animatie zelf is niet revolutionaire, maar is wel goed genoeg voor de film. Ook de verhaalstructuur is zoals we die kennen. Gru heeft een doel voor ogen en gaat koste wat het kost hiervoor. Ook de stemmen zijn, buiten de nieuwe personages, weer goed gecast. Voornamelijk Gru, wiens stem wordt ingesproken door Steve Carell, blijkt weer het meest te verbazen. Tevens Lucy en El Macho, ingesproken door Kristen Wiig en Benjamin Bratt zijn erg overtuigend. De personages komen door de cast goed tot hun recht.

Conclusie

Despicable Me 2 is weer een uiterst leuke film. Waar voorheen gevreesd werd voor de nieuwe toevoegingen aan het succesformule, kan er opgelucht adem worden gehaald. Ook de nieuwe personages passen perfect in het bestaande universum. Er kan zelfs worden gezegd dat deel 2 op verschillende fronten het eerste deel overstijgt. Wie de film gaat bezoeken kan weer de nodige lachmomenten verwachten! Als dit een voorbode is op de spin-off van de Minions, kan het nu al niet meer stuk gaan.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Minions
  • Humor

Wat is NOT

7.5

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren