Yoshi’s New Island

Na bijna zeven jaar is het weer tijd om weg te smelten. Nintendo keert namelijk terug met wellicht één van de meest hartverwarmende franchises, die het bedrijf ooit gemaakt heeft. Producer Takashi Tezuka vond dat het gewoon tijd was om zowel Yoshi als Baby Mario weer eens op een kleurrijk avontuur te sturen. En tja, kleurrijk dat lijkt het zeker te gaan worden.

Beschermdino

Fuck Mario. In Yoshi’s Island speelt de dikke loodgieter voor één keer niet de hoofdrol, maar kruip je wederom in de dikke reptielenhuid van het schattige dinootje Yoshi. Nouja, het ‘besnorde’ mannetje maakt wel degelijk zijn opkomst, enkel dan wel in een andere vorm dan we gewend zijn. Yoshi mag namelijk het gehele avontuur de jankende babyversie van Mario bij zich dragen en beschermen.

Of het al niet erg genoeg is dat je constant een poepluier op je rug hebt zitten, mag onze dino het ook nog eens opnemen tegen een horde aan Shy Guys en andere vijanden. Al platformende manoeuvreer je je van de ene kant naar de andere kant van het veld en is het jouw taak om die verwende snotteraar op je rug in leven te houden. Wordt je toch geraakt en raak je baby Mario kwijt, dan moet je hem binnen tien seconden terugpakken voordat hij voorgoed verdwijnt en het einde oefening is.

Handgetekend kunstwerkje

Voor wie Yoshi’s New Island voor het eerst opstart zal gelijk de grafische stijl opvallen. New Island heeft iets minder dat handgetekende stijltje dan zijn voorganger. Toch blijft het een kunstzinnig geheel. Waar Yoshi’s Island gemaakt leek te zijn met handkrijtjes, lijkt het alsof de ontwikkelaars ditmaal een pak stiften erop hebben losgelaten. Alles heeft zo’n vrolijk en kleurig tintje, dat zelfs de meest verstokte diehard gamer nog met glimlach achter deze titel zal wegkruipen.

New Island belooft de serie voort te zetten op dezelfde wijze als zijn voorganger. Als Yoshi kun je namelijk je tegenstanders doorslikken om ze vervolgens gelijk om te zetten in een ei. Tja, zo klinkt dat koddige avontuurtje gelijk een tikkeltje volwassener. Deze eieren kun je vervolgens gebruiken om naar vijanden en objecten te gooien. Het nieuwe aan deze 3DS-versie is het feit dat je nu ook gigantische monsters kunt inslikken. Zodra je bijvoorbeeld een mega Shy Guy hebt doorgeslikt, maakt Yoshi zijn maag- en darmkanaal er gelijk een even groot ei van. Door goed te mikken kun je met dat ei vervolgens de helft van het hele level kapot gooien. Een interessante keuze van Nintendo.

Voorlopige Conclusie

Doordat ik nog maar slechts één level heb kunnen spelen is het moeilijk te zeggen hoeveel verandering Yoshi’s New Island gaat brengen. Nintendo lijkt er meerdere nieuwe elementen in te willen toevoegen, maar daarnaast willen ze zich ook vasthouden aan het originele concept. Ook op grafisch gebied lijkt de titel een middenweg te bewandelen. Ach, na drie kwart decennia niets van de franchise gehoord te hebben ben ik allang blij dat ik eindelijk weer ‘legaal’ eieren naar iemand zijn hoofd kan gooien.

  1.   
    Noice!'s avatar

    Vooral hopen op een yoshi game die je niet even in de trein naar school/ werk helemaal uitspeelt (Yoshi’s Story any1??)

  2.   
    Caroldus_Maximus's avatar

    Ziet er weer klassiek Nintendo uit. In this case a good thing 🙂