LEGO Batman 2: DC Super Heroes (Wii U)

GamersNET, wat is dit nou? Jullie zijn al af en toe aan de late kant met recensies, maar dit slaat echt alles. Lego Batman 2: DC Super Heroes ligt toch als sinds 20 juni 2012 in de Nederlandse winkelschappen? Waarom komt die geweldige gamesite dan nu pas met een review van het spel? Nou, uitgever Warner Bros. heeft besloten om de Wii U-versie aanzienlijk later alsnog uit te geven, waardoor we nogmaals aan de slag kunnen met het spel. Maar als een game bijna een jaar later wordt uitgegeven, dan kunnen we toch wel wat extra’s verwachten toch?

Op de Wii U

Dat is inderdaad het geval. De Wii U-versie van Lego Batman 2: DC Super Heroes kent een aantal toevoegingen en het zijn allemaal kleine verbeteringen aan de gameplay. Waar het origineel werd bekritiseerd omdat deze geen minimap zou bevatten wanneer je Gotham City verkent, vult het scherm van de GamePad ditmaal dit gemis op. Ook is de coöperatieve component van het spel een stuk aangenamer geworden, omdat jij lekker je Wii U-controller gebruikt en je vriend het hele televisiescherm voor zichzelf heeft. Geen kleine, claustrofobische schermpjes door split screen meer dus. Wel zo lekker.

Voorspelbaar

Het zijn twee leuke toevoegingen, maar als de rest van de game niet staat als een huis, dan weten deze verbeteringen bijzonder weinig uit te maken. Op zich is Lego Batman 2 precies wat je ervan zou verwachten: een Lego-spel zoals we ze inmiddels wel kennen. Nieuw aan dit deel was destijds de open wereld en de gesproken dialogen, maar in de Lego-variant op The Lord of the Rings hebben we dit bijvoorbeeld ook al in verbeterde vorm mogen ervaren.

Wat overblijft is een kindvriendelijke game met voorspelbare gameplay. Dit is niet per se een struikelblok, aangezien de spellen die zijn gebaseerd op het speelgoed van het Deense concern een degelijke kwaliteitsstandaard kennen. Je weet alleen precies wat je kunt verwachten: met eenvoudige commando’s vecht jij je door hordes tegenstanders heen, bestuur je voertuigen en los je simpele puzzels op. Centraal hierin staat dat je ook nog eens veel kostuums en personages kunt vrijspelen, waardoor de replaywaarde van Lego Batman 2 aanzienlijk is.

Niet overal sterk

Helaas weet de game echter niet op elk vlak te scoren. In Lego Batman 2: DC Super Heroes heeft ontwikkelaar Traveller’s Tales zichzelf de vrijheid toebedeeld om een eigen verhaal omtrent de zwartgeklede held te vertellen. Hierbij komt ook de Justice League langs om het tegen Lex Luthor en de Joker op te nemen. Jammer genoeg gaat deze grotere creatieve vrijheid gepaard met een gebrek aan humor. De game is gewoonweg nauwelijks grappig en daar weten Lego-games toch voornamelijk op te teren. Grappen voelen geforceerd aan of zijn gewoon niet sterk. Jammer, aangezien de ontwikkelaar meerdere malen heeft bewezen wel degelijk te beschikken over de nodige humor.

Conclusie

Heb je wel zin in een kindvriendelijke game en zint een speels avontuur in het DC-universum je wel? Dan is Lego Batman 2: DC Super Heroes de moeite waard, hoewel hier gelijk een inmiddels verplichte disclaimer aan vast moet worden geplakt. Zoals zo vaak het geval is bij games die in ietwat verbeterde variant opnieuw worden uitgebracht, is ook Lego Batman 2: DC Super Heroes namelijk alleen aan te raden als je het origineel nog niet in je kast hebt staan. Ook een jaar na dato is de game nog prima te spelen, hoewel er inmiddels betere alternatieven op de markt zijn. Zo zou de keuze voor de Wii U-eigenaar eigenlijk primair moeten uitgaan naar het superieure Lego City Undercover.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Lego-kwaliteit
 • Replay-waarde
 • Wii U-extra's...

Wat is NOT

 • Nauwelijks grappig
 • Ingehaald door andere Lego-spellen
 • ... maar had na een jaar meer mogen zijn

7.5

 1.   
  lassieman's avatar

  Nou, als een Lego game niet grappig is, is er meteen een stuk minder aan.

 2.   
  I Juggy I's avatar

  lassieman schreef, "Nou, als een Lego game niet grappig is, is er meteen een stuk minder aan."

  Ik heb tot nu toe van alle lego games die ik gespeeld heb geen een daarvan grappig