Paasbeste Titels

Zit jij voor je pc of spelcomputer lekker een eitje leeg te lepelen en verveel jij je kapot? Heb jij geen idee hoe jij van die feestdagen zoals Pasen nou eens goed in thema overleeft? GamersNET biedt inspiratie en heeft speciaal voor jou een rijtje met echte paasklassiekers geselecteerd! Zeggen de titels je niet zoveel of mis je toch een beeld bij de stukken tekst? Scroll dan naar beneden! Daar is in een compilatievideo namelijk alles nog eens op een rijtje gezet.

Jazz Jackrabbit

Een echt stukje gamegeschiedenis en een ware cultheld: Jazz Jackrabbit, de groene haas met de rode bandana. Met deze game bracht Epic (MegaGames), samen met de Nederlander Arjan Brussee, het platformen naar de pc. Het was ook een van de eerste pc-games waar ik echt tijd voor vrij ging maken als tienjarig jochie. Kleurrijke werelden, een (symbolisch) gevecht tussen haas en schildpad en ondertussen was je ook nog eens bezig om een ontvoerde dame en je planeet Carrotus te redden. Platformen in de puurste vorm, inclusief lekker knallen met je blaster, van gewone kogels tot explosieve raketten. En zelfs vandaag de dag is Jazz Jackrabbit nog heerlijk vermaak. Een tikkeltje retro inmiddels, maar nog altijd heel tof.
Michiel Brunsveld

Hell Yeah! Wrath of the Dead Rabbit

Hoofdpersoon Ash is niet alleen een konijn, maar ook de prins van de hel. En wat doet een kwaadaardig konijn als er foto’s worden gepubliceerd waarin de prins in bad te zien is, spelend met een rubberen eendje? Dan spoort hij iedereen op die de foto’s heeft gezien en maakt ze een kopje kleiner! De game zelf is al even vreemd als het verhaal; vooral die grote kills die je maakt zijn bijzonder ziek. Onder deze gekke humor zit echter ook nog een goed spel. Je springt en rent door verschillende gebieden van de hel en je kunt met een uit de hand gelopen arsenaal aan wapens alles op je pad vernietigen. Ben je dus alle zoetigheid van Pasen zat? Dan is Hell Yeah! echt een aanrader voor deze feestdagen!
Johan Lubbers

Billy Hatcher and the Giant Egg

Tien jaar geleden trakteerde Sega ons wellicht op één van de kleurrijkste spellen tot op de dag van vandaag op de GameCube. Meer Pasen dan dit krijg je waarschijnlijk niet in een titel. De heldhaftige Billy moet op pad om een reusachtige zwarte wolk gevormd door kraaien te elimineren. Door middel van zijn speciale ‘chicken suit’ kan hij het tal van eieren, die verspreid liggen over de wereld van Morning Land, gebruiken om de strijd aan te gaan. Het is echter nog steeds de vraag of we Billy ooit nog eens eieren zullen zien rollen in een vervolg. In de partygames van Sega heeft hij in ieder geval wel een vaste plaats weten te bemachtigen op de reservebank.
Valentijn van der Lende

Toki Tori

Als je aan Pasen denkt, dan denk je aan kuikentjes: geel, schattig en een beetje kwetsbaar. De Nederlandse game ontwikkelaar Two Tribes zag daar wel een gameconcept in. Dat dit ook een succes was, valt wel te zien aan het vervolg dat komende donderdag wordt gelanceerd op de Wii U. In Toki Tori moet je een kuikentje, gelijknamig aan de titel, veilig en wel door de levels heen zien te loodsen, levels gevuld met monsters en vallen. Ondertussen moet het schattige wezentje ook nog eens zijn geliefde eieren zien terug te vinden. Eieren terugvinden? Dat hebben we vandaag toch vaker gehoord…?
Valentijn van der Lende

Rayman Raving Rabbids

6,5 jaar geleden wist Ubisoft zowel vriend als vijand te verbazen met een heel nieuw soort Rayman. In plaats van de bekende platformavonturen, kreeg niet Rayman de hoofdrol, maar een enorme horde aan konijnen. Deze konijnen delen echter allesbehalve chocola uit. De wezens uit Raving Rabbids waren voornamelijk bezig met het overnemen van de wereld. Aan Rayman de taak om deze gemuteerde konijnen door middel van minigames tegen te houden. Kortom, wil je ietwat sinister je Pasen doorkomen? Dan is Rayman Raving Rabbids de perfect game.
Valentijn van der Lende

  1.   
    tijn80's avatar

    Jazz Jackrabbit: daar mogen ze nog wel eens een remake van maken. Wat ik ook een paastitel vind: Sam & Max. Psycho-bunny 😀