The Cave Fast Forward 2013

2013 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen weer vele nieuwe games verwachten en net zoals elk jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten wat er aan komt en waar zij zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2013. Vandaag verkent Johan of The Cave een arcadetopper gaat worden.

The Cave is het nieuwe project van ontwikkelaar Double Fine Productions en is bedacht door Ron Gilbert. De man heeft onder andere de eerste Monkey Island-spellen en Maniac Mansion gecreëerd. Hij maakt dus adventuregames en The Cave valt in dezelfde categorie. Toch wordt de game geen klassieke point and click-adventure, al leent het veel van dit genre.

Wat wens jij?

Het verhaal van The Cave is simpel maar doeltreffend. Voor duizenden jaren zijn mensen naar een bepaalde grot gegaan, omdat daar je grootste wens kan uitkomen. Zeven verschillende personages (eigenlijk acht) horen over deze magische grot en besluiten op avontuur te gaan. Natuurlijk hebben zij allemaal een andere reden om de gevaren te trotseren. De ridder wil bijvoorbeeld een magisch zwaard vinden, de avonturier is op zoek naar schatten en de jonge tweeling is hun ouders kwijtgeraakt.

In het begin van de game kies je drie van deze zeven mogelijke personages en trotseer je met hen de gevaren van de grot. Dit is een belangrijke keuze, want elk karakter komt terecht in een bepaald gedeelte van de grot waar hun verhaal zich afspeelt. De ridder zal bijvoorbeeld kastelen en draken tegenkomen en de wetenschapper moet zijn weg in een laboratorium zien te vinden.

Help, een draak!

Hoewel The Cave zich doet kenmerken als platformer is het vooral een game van het adventure-genre en dus zijn het de puzzels die de game waarschijnlijk leuk gaan maken. Er zullen vast bekende puzzels aanwezig zijn zoals het duwen van stenen en het aansteken van fakkels, maar er zijn ook breinkrakers die origineler zijn. Als de ridder moet je bijvoorbeeld op een gegeven moment een amulet van een prinses krijgen. Er is echter een draak op je pad die je bevecht, waardoor de wetenschapper de achterdeur kan gebruiken om naar binnen te gaan. Deze wetenschapper vergeet echter de deur dicht te doen en dus breekt de draak naar binnen en eindigt de prinses in de buik van de draak. Gelukkig spuugt hij het amulet uit en heb je alsnog je quest gehaald.

Dit vechten tegen de draak is natuurlijk niet makkelijk en dus is het fijn dat de ridder een magisch schild heeft waardoor hij niet geraakt kan worden. De andere personages hebben ook unieke vaardigheden. De Hillbilly kan bijvoorbeeld zijn adem onder water inhouden, de tijdreiziger kan teleporteren en de wetenschapper kan moderne, kapotte apparatuur weer operationeel maken.

De afwerking

Niet alleen klinken de verhalen en puzzels leuk, maar de magische grot speelt ook een belangrijke rol in de humor. Wat kunnen magische grotten namelijk? Precies, ze praten. Tijdens je avonturen krijg je dus commentaar van de stem die ook in bovenstaande trailer te horen is. Je hoeft trouwens niet alleen op avontuur te gaan, want je kunt de grot met maximaal drie man trotseren. Dit kan echter alleen offline op de bank; je kunt niet samen online spelen.

Voorlopige conclusie

We hoeven niet lang te wachten op The Cave, want de game verschijnt al eind januari 2013 voor de Xbox 360, PlayStation 3, Wii U en pc. Het spel lijkt een 2D-platformer te zijn, maar is toch echt een adventure game. Dit komt vooral door de originele puzzels en unieke vaardigheden die passen in dit genre. Deze twee elementen, tezamen met de humor en het kunnen kiezen uit zeven verschillende personages met hun eigen verhaal, zorgen er dus voor dat de verwachtingen hoog zijn en The Cave hot is!

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over The Cave te weten te komen, bekijk screenshots, check video’s en lees al het nieuws.

  1.   
    squidgyboy's avatar

    deze game staat op mijn lijstje… jammer dat de video niet werkt.. 8)

  2.   
    mmx's avatar

    bij mij werkt ook helaas de video niet 😳

  3.   
    Leon 2.0's avatar

    Wordt onderzocht! Je kunt de video wel kijken via de gamepagina.

  4.   
    squidgyboy's avatar

    ”Leon 2.0″ schreef, "Wordt onderzocht! Je kunt de video wel kijken via de gamepagina. "

    thanks heb de video bekeken 8)

  5.   
    mmx's avatar

    Wordt onderzocht! Je kunt de video wel kijken via de gamepagina.

    bedankt ik heb hem ook bekeken en ik denk dat dit een leuke game word 🙂

  6.   
    Eichmann's avatar

    Lijkt mij wel geinig om mn tijd er in te steken. dus dat ga ik doen.