Animal Crossing: New Leaf Fast Forward 2013

2013 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen weer vele nieuwe games verwachten en net als zoals elk jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten wat er aan komt en waar zij zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2013. Vandaag komt de vrolijke wereld van Animal Crossing: New Leaf op bezoek.

Animal Crossing wist destijds vriend en vijand te verbazen met een nieuw concept: je leefde in een dorpje vol dieren en het is aan jou om jouw leven en die van anderen zo aangenaam mogelijk te maken. Dit klinkt een beetje als The Sims, dat een jaar eerder verscheen, maar Animal Crossing bleek juist zo sterk door het zorgeloze sfeertje, het feit dat de game ‘doorspeelde’ ook al deed jij dat niet en, in essentie, de doelloze gameplay. Nu is het alweer tijd voor de vierde game in de reeks en Animal Crossing: New Leaf lijkt de bestaande formule niet om te gooien.

Dierendorp

Als vanouds bevindt de speler zich weer in een dorp vol dieren en is het aan jou om te bepalen wat je doet en hoe je omgaat met je buren. Wat dat betreft is de basis van de 3DS-versie niet opzienbarend, maar veranderingen zijn wel degelijk toegevoegd. Voor het eerst in de geschiedenis van de reeks vertolk jij de rol van burgemeester. Dat je hierdoor meer kunt doen staat vast, waardoor je de huizen van je medebewoners naar wens kunt aanpassen. Welke mogelijkheden je nog meer krijgt, is nog een beetje onduidelijk.

De kleine dingen

Al met al lijken de veranderingen veelal in de kleine dingen te gaan zitten. De wereld is vergroot, we krijgen deze keer de mogelijkheid om ook te kunnen zwemmen en is er meer te doen wanneer anderen je dorpje komen opzoeken. Daarnaast zijn er uiteraard weer flink wat nieuwe voorwerpen aan het geheel toegevoegd. Een sleutelwoord hierin zal waarschijnlijk customization zijn, want de meeste verbeteringen zijn te vinden in het aanpassen van spullen.

In eerdere delen was het aanpassen van spullen al een groot onderdeel van de speelervaring, maar New Leaf lijkt hier nog een schepje bovenop te doen. Naast je shirt, hoofddeksel en accessoires, kunnen we met de Nintendo 3DS-versie ook broeken en schoenen voorzien van eigen printjes. Wanneer je dus echt creatief bent, is het zo mogelijk om geheel eigen outfits samen te stellen en deze met de rest van de wereld te delen.

Voorlopige conclusie

Animal Crossing: New Leaf staat gepland voor het tweede kwartaal van 2013 en verschijnt op de Nintendo 3DS. Hoewel de game waarschijnlijk weer bol zal staan van kwaliteit, lopen we bij GamersNet niet echt warm van de titel. New Leaf zal namelijk wederom uit hetzelfde Animal Crossing-vaatje tappen en hier slechts enkele nieuwe mogelijkheden aan toevoegen. Hoewel we op zich ook content zijn met hetgeen deze Animal Crossing lijkt te gaan bieden, is het op het moment niet een titel die erg hoge ogen gooit. De GN Barometer staat op het moment dan ook nog op de koude stand.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over Animal Crossing: New Leaf te weten te komen, bekijk screenshots, check video’s en lees al het nieuws.

  1.   
    lassieman's avatar

    Dat is jammer, Animal Crossing heeft nooit echt mijn aandacht kunnen trekken en daar lijkt deze game wederom geen verandering in te brengen.