87-jarige oma speelt Animal Crossing voor 3.580 uur en toen ging haar Nintendo 3DS stuk

Bejaarden en gaming, daar waar dit vroeger nog een onmogelijke combinatie leek, lijkt dit in de toekomst te veranderen. De oma van ontwikkelaar Paul Hubans is in ieder geval al een goed voorbeeld en absoluut #goals.

Het was kerst 2014 dat oma Hubans voor het eerst Animal Crossing: New Leaf opstartte en hoewel haar familie wel wist dat ze het een leuk spelletje vond, waren ze niet voorbereid op de ontdekking die ze vier jaar later zouden doen. Niet alleen had ze elke dag voor haar wereld en zijn bewoners gezorgd, in totaal spendeerde zij maar liefst 3580 uur(!) aan de game. Zonder plas-, eet-, slaappauze zou dit neerkomen op 149 dagen non-stop Animal Crossen.

Familie Hubans kwamen tot deze schokkende ontdekking toen Paul de data van de kapotte 3DS van zijn oma overzette op een nieuwe. Op de vraag of ze haar een Nintendo Switch met de nieuwste Animal Crossing zullen geven in 2019, had de familie eerst nog geen antwoord. Inmiddels is er genoeg geld opgehaald met een GoFundMe dat oma Hubans dit jaar een flinke upgrade kan krijgen en haar laatste dagen in de kleurrijke en vooral schattige wereld van Animal Crossing kan spenderen.

🍞 De Lunchtip is een (werk)dagelijkse rubriek waarin we interessante content rondom gaming delen. Van diepe documentaires tot gortdroge memes; je vind het doordeweeks in de middag op Gamersnet!

Heb je zelf een goede tip voor de lunchpauze? Geef het door via de Hub, Discord of Twitter en verrijk de middag van je medegamer!

 1.   
  mmx's avatar

  Ik vind dit prachtig die oma vermaakt zich wel.

 2.   
  Dedsec's avatar

  Ja ik denk ook dat er in de toekomst mimder eenzame ouderen zijn, maar dit is wel zo een spel dat ouderen ook online leuk zouden vinden, en ze ook echt kan helpen tegen die eenzaamheid, maar online is ook wel echt de toekomst waarin het niks uit maakt wie of wat je bent.

 3.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Hoop dat het goed met haar komt, gameverslaving is een serieuze aandoening

 4.   
  Heccer's avatar

  @Ik kom Harambe wreken: 1 uur en 25 min per sesie denk niet meteen aan verslaving.

 5.   
  KgUnl!mited's avatar

  @Heccer: Dan hebben we het wel over een gemiddelde van +/- 2,5 uur per dag. En dat dan elke dag voor 4 jaar lang. Dat is toch wel behoorlijk veel. Maar liever dat ze hier plezier mee heeft, dan dat ze heel de dag voor zich uit staart.

 6.   
  Soraya's avatar

  Ik wil haar Friendcode zodat ze naar mijn stad kan komen om onkruid te wieden… Bejaardenarbeid