Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate Fast Forward 2013

2013 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen weer vele nieuwe games verwachten en net als zoals elk jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten wat er aan komt en waar zij zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2013. Vandaag is het tijd om de veelbelovende spin-off Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate onder de loep te nemen.

Met Castlevania: Lords of Shadow wist de relatief nieuwe ontwikkelaar Mercury Steam te bewijzen dat het wel degelijk mogelijk is om een sterke driedimensionale Castlevania te maken. Ervaring met het creëren van een tweedimensionale game binnen de reeks, waarmee de serie groot is geworden, was er echter nog niet. Met de spin-off Mirror of Fate zal het Spaanse bedrijf hier niet alleen een einde aan maken, maar ook een poging wagen de ideeën van Lords of Shadow over te brengen via de Nintendo 3DS.

Chronologie

De Castlevania-reeks draait om het herrijzen van Dracula, waarna dit kwaad een halt toegeroepen dient te worden. De vorm die dit concept aanneemt verschilt per deel. In Castlevania: Lords of Shadow speelden we met Gabriel, die aanvankelijk niets met vampieren te maken lijkt te krijgen. Hoewel bekend is dat Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate zich 25 jaar na de oorspronkelijke Lords of Shadow zal afspelen, zegt dit nog steeds weinig over het verhaal. Een verhaal dat dus nog veelal in nevelen is gehuld.

Wel lijkt de game een flinke rol te krijgen bij het inkleuren van het achtergrondverhaal van de reeks, iets wat een spin-off al gelijk een stuk interessanter maakt. Zo zullen we met vier personages aan de slag kunnen, vier figuren die een grote rol vervulden in het verleden van de Castlevania-reeks. Allereerst is daar Gabriel Belmont, de protagonist van Lords of Shadow, die ook in Mirror of Fate een rol zal spelen. Dan is er Trevor Belmont, volgens de lore van Castlevania de eerste man die Dracula vermoordde, waarna Simon Belmont, de protagonist van zes Castlevania-delen, het stokje overneemt. Tot slot is het aan de mysterieuze Alucard, de hoofdpersoon van Symphony of the Night, volgens kritieken het beste deel van de serie, om nog een rol te vertolken in dit geheel.

Tijd voor de zweep

Net als in het oorspronkelijke Lords of Shadow, ligt ook in Mirror of Fate de nadruk op actie. Vooral opmerkelijk is dat de driedimensionale gevechten van het origineel succesvol naar de 3DS lijken te worden overgezet. In twee dimensionale omgeving kun je dus zowel krachtige, verticale slagen uitvoeren, alsmede lange, horizontale aanvallen. Er is zelfs een diversiteit aan combo’s aanwezig. Bovendien kunnen we ook met secundaire wapens aan de slag, waardoor het met het vechten wel snor lijkt te zitten.

Voorlopige conclusie

Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate staat gepland voor 8 maart 2013 en verschijnt op de Nintendo 3DS. Hoe goed de verhalen van de vier personages precies vervlochten zullen worden, dat moet nog blijken. Wat al wel een zekerheid is, is dat het volgend jaar tijd is om dat zweepje uit de kast te trekken en waar dan ook ongure monsters in elkaar te hakken. Qua gameplay lijkt het met Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate namelijk helemaal goed te komen. Toch blijft onze GN Barometer wel tussen ‘hot’ en ‘not’ hangen.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate te weten te komen, bekijk screenshots, check video’s en lees al het nieuws.
Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren